Başkale'de 4 sığınak tespit edildi

Başkale'de 4 sığınak tespit edildi

Van'ın Başkale ilçesinde tespit edilen 4 sığınağın içinde çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Van Başkale ilçesinde düzenlenen PKK operasyonunda 4 ayrı sığınak tespit edilirken çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada dün Başkale'nin Tuluklu Mahallesi kırsalındaki dağlık ve karla kaplı arazide operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında bölgede 4 ayrı sığınak tespit edildiği belirtilerek, sığınaklarda yapılan aramalarda ise  bir RPG-7 roketatar, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 5 antitank roketatar mühimmatı, 5 antipersonel roketatar mühimmatı, 11 roketatar sevk fişeği, 7 el bombası, 600 PKS makinalı tüfek mühimmatı, 2 AK-47 piyade tüfeği dipçiği, bir sis kutusu, 4 palaska, 13 AK-47 piyade tüfeği şarjör kılıfı, bir silah dürbünü adaptörü, 3 el dürbünü, 1 7,65 milimetre tabanca susturucusu, 3 tabanca kılıfı, bir hücum yeleği çok sayıda muhtelif yaşam ve tıbbî yardım malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu sığınaklarının jandarma tarafından kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler