Başkale'de PKK operasyonunda 3 ton suni gübre ele geçirildi

Başkale'de PKK operasyonunda 3 ton suni gübre ele geçirildi

Van’ın Başkale ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan 3 bin kilogram suni gübre ele geçirildi.

Van Valiliği tarafımdan yapılan açıklamada; PKK'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Başkale ilçesi kırsalında toprağa gömülü vaziyette çok miktarda suni gübrenin olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

Gübrenin el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı ve askeri tesislere, Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara yönelik saldırılar için kullanılacağı bilgisinin elde edildiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu bölgede bulunan gübrelerin tespit edilip imha edilmesi maksadıyla; 25 Haziran 2020 tarihinde operasyonu icra edildiği, icra edilen operasyon neticesinde; 3 bin kilogram suni gübre (Kükürtlü Kompoze cinsi) toprağa gömülü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Şüphelilerin tespiti ile ilgili, gübrenin üretildiği ilk noktadan dağıtımının yapıldığı son noktaya kadar yapılan araştırma neticesinde nihai satış noktasının tespit edilmiş olup adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İLKHA


Van’da PKK operasyonunda 3 ton suni gübre ele geçirildi

Van’da PKK operasyonunda 3 ton suni gübre ele geçirildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler