Başkale'de Zehirlenen Köylülere 7 Saatte Ulaşılabildi

Başkale'de Zehirlenen Köylülere 7 Saatte Ulaşılabildi

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek köyünde soba gazından zehirlenenleri ve 4 diyaliz hastasını, ilçe özel idaresi ekipleri ve devlet hastanesi sağlık personeli 7 saatlik bir operasyonla Başkale'ye getirdi.

Van 'ın Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek köyünde soba gazından zehirlenenleri ve 4 diyaliz hastasını, ilçe özel idaresi ekipleri ve devlet hastanesi sağlık personeli 7 saatlik bir operasyonla Başkale 'ye getirdi.

Van 'ın Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek köyünde ikamet eden Şevket Adıyaman ve annesi Belgin Adıyaman evde yaktıkları kömür sobasından zehirlendiler. Aynı evin bir başka odasında bulunan kardeşlerinin durumu fark etmesiyle anne Belgin ve oğlu Şevket ölümden döndüler. Kardeşlerinin köy muhtarı Cengiz Uluç'a haber vermesiyle köy muhtarı Jandarma ve 112 Acil'e bilgi verdi.

Başkale 'den acil olarak 2 ambulans Böğrüpek köyüne saat 12.18 sıralarında çıkış yaptı. Başkale 'de son günlerde Yağan kar yağışından dolayı yollarda biriken kar kalınlığının bir metreden fazla olmasından dolayı Başkale İlçe Özel idaresine bağlı bir greyder ve bir kepçe ile yolu açmaya çalıştı. Ekipler 7 saatlik bir kurtarma operasyonundan sonra köye ulaşabildi. Ambulansta yapılan ilk müdahaleden sonra Şevket Adıyaman(41) ve annesi Belgin Adıyaman(61) paletli ambulansa alındı. Diyaliz hastaları olan Halime Poyraz ve Ekrem Turca ise diğer ambulansa alarak Başkale 'ye doğru yola çıktı. Ekipler geri dönüş yolunda ise tipiden dolayı zorlu şartlar altında Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştı.

Başkale 'ye getirilen hastalar acil olarak Başkale Devlet Hastanesi'nde müşahade altına alındı. Diyaliz hastası olan diğer hastalar ise Başkale Devlet Hastanesi diyaliz servisine yatırıldı.

Başkale İlçe Özel İdaresi kar temizleme ekiplerinin, yolu kapalı 84 köy ve mezra yolunu da en kısa zamanda ulaşıma açacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.