Başlayan bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Başlayan bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Batman'da havaların aşırı sıcak olması nedeniyle akşam saatlerinde başlayan bayram alışverişi sahura yakın saatlere kadar devam ederken, işleri açılan esnafın yüzü gülüyor.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala aşırı sıcaklık nedeniyle dışarı çıkamayan Batmanlılar, iftarın ardından akşam serinliğinden yararlanmak ve bayram arifesindeki sıkışıklığı yaşamamak için şimdiden alışverişe başladı.

Ramazan Bayramına yaklaşık 10 gün kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Gündüz saatlerinde hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Batman'da, vatandaşlar alışverişlerini akşama bırakmak zorunda kalıyor. Bu durum ise bayram alışverişi için müşteri bekleyen esnafı sevindiriyor.

Çevre ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman'a gelen ve yerel halkın bayram alışverişine başlaması nedeniyle, şehir merkezinde hareketlilik yaşanıyor. Sahura kadar mağazalarını açık tutan esnaflar, alışverişten memnun olduklarını dile getirdi.

Gülistan Caddesi başta olmak üzere giyim dükkânlarının yoğun olduğu Elma Sokağı ile Bankalar Caddesinde sabaha kadar açık kalan dükkânlar ile kurulan tezgâhlar, Ramazan Bayramının heyecanını gece saatlerine taşıyor. İşyerleri arasındaki indirim rekabeti ise her zaman olduğu gibi tüketiciye yarıyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.