Başörtüsü Yasağına Tepki Yağıyor

Başörtüsü Yasağına Tepki Yağıyor

Birecik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, MEB'e bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerini düzenleyen yeni yönetmelik ile başörtüsünün yasaklanmasına tepki gösterdi.

ŞANLIURFA - Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerini düzenleyen yönetmelikte yer alan "Okul İçinde Baş Açık, Saçlar Temiz" maddesine tepkiler çığ gibi yağıyor.


Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren Birecik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Uhuvvet-Der) başkanı İbrahim Halil Barlak, başörtüsünü bazı derslerde takılabilip diğer derslerde çıkarılması gibi komik bir uygulamanın Müslüman halkımızın beklentilerini karşılayamayacağını belirtti.


Barlak, "Milli Eğitim Bakanlığının kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin son haline bakıldığında geçmişte 12 Eylül ve 28 Şubatçı zihniyetin uyguladığı yönetmeliklerle hemen hemen aynı olan yönetmeliktir. Özellikle Müslüman halkımızın sorunu olan ve binlerce öğrenciyi mağdur eden, etmeye devam eden başörtüsüyle ilgili herhangi bir değişikliğin olmaması, var olan zulme devam edileceği anlamına geliyor" dedi.


Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer tüm bakanlara seslenen Barlak, "Bu yönetmeliği imzalarken bunun hesabını Allah'a nasıl vereceğinizi hiç düşündünüz mü? Allah'ın emirlerini hiçe sayarak aldığınız bu kararla kimleri memnun ettiğinizi hiç düşündünüz mü? Allah'ın emri olan örtüyü ergenlik çağına giren ( yani ilköğretim 8. sınıf ve lisenin bütün sınıflarında okuyan) kızlarımıza farz olduğunu hiç duymadınız mı? Bu muydu dindar nesil yetiştirme projeniz. Dindar nesli başı açık olarak mı yetiştireceksiniz? Eğer öyle ise şunu bilin ki tarih boyunca hiç kimse Allah'ın emirlerini çiğneyerek başarılı olamamıştır" dedi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler