Başörtüsünün önündeki engelleri kaldırın

Başörtüsünün önündeki engelleri kaldırın

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılan ve üç gün süren Eğitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı.

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılan ve üç gün süren Eğitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Milli iradenin yanında, şer ittifakının karşısında olunacağı vurgulanan sonuç bildirgesinde, bütün vatandaşları bir ve eşit gören, doğuştan gelen hakları sınırlamayıp teminat altına alan; din ve vicdan özgürlüğüne yönelik mevcut sınırlamaları sona erdiren, yakın siyasi dönemin en büyük projesi yeni Anayasa’nın bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

Kamuda tek tipçi ve şekli uygulamalardan vazgeçilerek, başta başörtüsünün önündeki engeller olmak üzere kravat takma, takım elbise ve üniforma gibi zorunluluklara son veren yasal düzenlemelerin acilen yapılması istenen bildirgede, YÖK Kanunu’nun bir an evvel çıkarılması, eğitim çalışanlarını mağdur eden yönetmeliklerin ivedilikle değiştirilmesi gerektiği kaydedildi. Bildirgede, 666 sayılı KHK mağduru öğretmen ve öğretim elemanlarına hak ettikleri ek ödemenin verilmesi, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ek tazminat ödenmesi istendi.

Taksim Gezi Parkı olaylarının kesinlikle tasvip edilmediği belirtilen sonuç bildirgesinde, 28 Şubat sürecindeki 5’li çete hatırlatılarak bugün bu olaylar karşısındaki KESK ve DİSK’in takındığı tavır sert bir dille eleştirildi. Bildirgede, “KESK ve DİSK başta olmak üzere, sendikaların da içerisinde bulunduğu şer ittifakını halkımızın dikkatlerine sunuyor, milli iradenin yanında, şer ittifakının karşısında olduğumuzu deklare ediyoruz” denildi.

Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.