Başsavcılıktan Halfeti'deki işkence iddialarına ilişkin açıklama

Başsavcılıktan Halfeti'deki işkence iddialarına ilişkin açıklama

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'ye yönelik yapılan operasyonunda gözaltına alınan şüphelilere işkence yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde, PKK'ye yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamanda "terör örgütü üyeliği ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla 47 şüpheli gözaltına alındı.

Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, gözaltına alınan şahıslara işkence yapıldığı iddialarıyla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmaları ile birlikte yürütülen adli süreç usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir. Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında şüphelilerin işkence gördüklerine ilişkin iddiaların yer aldığı haber ve paylaşımlar Cumhuriyet Başsavcılığımızca usulü dairesinde titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir. İhtiyaç duyulması halinde inceleme ve soruşturma süreçlerinden ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

Hatırlanacağı üzere 18 Mayıs 2019 günü saat 02.00 sıralarında Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde PKK yönelik yapılan operasyonda iki PKK'li öldürülmüş, bir komiser yardımcısı hayatını kaybetmiş ve iki polis memuru da yaralanmıştı.

Operasyonun ardından PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 47 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler