Batılı devletlerin bu topraklar üzerinde emelleri var

Batılı devletlerin bu topraklar üzerinde emelleri var

Batılı devletlerin bu topraklar üzerinde emelleri olduğunu belirten Bilal Erdoğan, bu devletlerin ana hedefi halkı dininden ve inancından uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı ile Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" isimli konferansa katıldı.

GAPTAEM Konferans Salonunda saat 13.00’te başlayan konferansa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve gençler katıldı.

Konuşmasında 16 Nisan referandumunun Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, 16 Nisan’ın neden önemli olduğunun sebeplerine değindi.

Batılı devletlerin yaklaşık 200 yıldır Türkiye topraklarında işgale varıncaya kadar çeşitli emelleri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Osmanlı coğrafyası 20 milyon metrekareden bugün Türkiye Cumhuriyetinin 780 bin kilometrekarelik topraklarına varıncaya kadar geri çekilmek zorunda bırakıldı. Birçok göçler, birçok mağduriyetler yaşandı ve eski Osmanlı coğrafyası dediğimiz; örneğin Balkanlarda, örneğin Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da, Kafkaslarda Osmanlı’dan sonra huzur sağlanmadı mı dersek maalesef oralardan savaşlardan, zulümlerden geçilemedi. En son Irak ve Suriye’de bir milyona aşkın canını kaybetti. 10 milyonun üzerinde insan evinden barkından oldu. Bunu en iyi Şanlıurfa bilir.” diye konuştu.

Bu topraklar üzerindeki 200 yıllık emellerin temel hedeflerine değinen Erdoğan, bu emellerin ana hedefinin bu halkı dininden ve inancından uzaklaştırarak kendilerine benzetmek olduğunu söyledi.

“İşte bizim Avrupa Birliği hikâyemize bakın” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “1963’ten beri bizi kapıda beklettiler. Niye beklettiler? Bize ne kadar benzersen bizim için o kadar değerlisin’ diye bize muamele ettiler. Peki, geldiğimiz nokta… Daha yeni Roma Anlaşmasının 60'ıncı yıldönümü toplantısını Roma’da yaptılar. Toplantıdan sonra gidip Papa'nın elini öptüler. Böyle bir Avrupa Birliği Türkiye’yi gerçekten üye olarak görmek isteyebilir mi sizce? Eğer bu ülkenin başında gidip Papa'nın elini öpecek karaktersiz birileri olsaydı –Allah korusun- o zaman belki bizi alırlardı.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘tek adam’ eleştirilerine karşısında kullandığı "Ben bir faniyim, yarını göreceğimin garantisi yok" sözlerini hatırlatan Bilal Erdoğan, böyle bir niyeti olan bir şahsın 15 Temmuz’da Marmaris’ten uçağa binip İstanbul’a gelmeyeceğini savundu.

Konuşmasında üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "tek adamlık" sözlerine cevap veren Erdoğan, “Tek adamlık olsa olsa seçim üstüne seçim kaybedip kimseye hesap vermeden bütün başarısızlığınla yüzsüz bir şekilde aynı koltukta oturmaktır. İşte Türkiye’de 'tek adamlık' dediğin budur.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından TÜGVA gençleri tarafından Erdoğan’a Kayı boyunu temsil eden "IYI" bayrağı hediye edildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler