Batman Berlin Fuarı'nda

Batman Berlin Fuarı'nda

9-13 Mart tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek fuara Batman’da katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kiraladığı stant ve desteklediği Berlin Fuarı'nda Batman da yer alıyor.

Stant giderlerinin tamamen Bakanlık tarafından karşılandığını belirten Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İnsan Aslanlı, “Vali Yardımcımız Ertuğ Şevket Aksoy ile birlikte 9-13 Mart tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de Batman’ın tanıtımını yapacağız. Fuarda tanıtım materyallerimizin yanı sıra turizm sektöründeki isimlerle de bir araya gelip Batman’a davet edeceğiz. Berlin Fuarı'na üçüncü kez katılacağız. Fuarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız standı kiraladı. Bizler de tanıtım materyallerimizi götürüp ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.

‘Biri kitap kurdu mu’ protokolü imzalandı

Öte yandan Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür haftasını birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

Gençlerin daha çok kitapla buluşması için Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak proje hazırladıklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Aslanlı, “Merkezde İl Halk kütüphanemize bağlı iki kütüphanemizde de gençlerin okuma oranı artıyor. Ayrıca ilçelerimizde de veri kayıtlarında okuma oranının ne kadar arttığı göz önündedir. Gençleri daha çok okumaya teşvik etmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hazırladığımız ortak projede yeni kütüphanelerle gençlerimize güzel bir imkân daha sunacağız. Öğrencileri kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlıklarını artırmak için değerler eğitim kapsamında ‘Biri kitap kurdumu’ projemizin protokolünü imzalamanın sevincini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.