Batman 'da Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Batman 'da Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Milli Eğitim yatırımları değerlendirme toplantısında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, eğitim altyapısını güçlendirmek ve yeni dersliklerin yapımı için birçok yatırımın devam ettiğini söyledi.

Batman'da Vali Ahmet Deniz başkanlığında Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan ve ilgili birim yetkilileri katıldı.

2017 yılında yapımı devam eden ve proje aşamasında olan eğitim ve diğer yatırımların genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, Batman’daki eğitim seviyesinin yükseltilmesi için birçok projeyi hayata geçirildiğini belirten Vali Deniz, “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar”, “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum”, “Batman Her Yerde Okuyor” projeleri ile ildeki eğitim kalitesinin artırılmasında önemli mesafeler alındığını ifade etti. 

Eğitim altyapısını güçlendirmek ve yeni dersliklerin yapımı için birçok yatırımın devam ettiğini vurgulayan Deniz, 2017 yılı yatırım programında yer alan Temel Eğitim Derslik sayısı 306, Orta Öğretim Kurumları derslik sayısı 40, önceki yıllardan yapımı devam eden ve bir kısmı bitmek üzere olan derslik sayılarının toplamının 372 olduğunu kaydetti. Deniz, toplam bin öğrenci kapasiteli 4 adet pansiyon yapımının devam ettiğini, mevcut yatırımların zamanında bitirilmesi için kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini ifade etti. 

Deniz, yatırımların eksiksiz bir şekilde tamamlanması konusunda yetkililerle görüş alışverişinde bulunduktan sonra toplantı sona erdi. 

Proje okulları tanıtıldı

Fen ve Sosyal Bilimler Programına dâhil edilen İmam Hatip Liseleri, ilde görev yapan İmam-Hatiplere ve Kur’an kursu öğreticilerine tanıtıldı.  

MEB Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ilde TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden sonra bu yıl da Zeynelbey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Programına dâhil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından Fen ve Sosyal Bilimler Programının uygulanacağı proje okulların tanıtıldığı toplantıya, İl Müftüsü Turgut Erhan ve çok sayıda İmam-Hatip ile Kur’an Kursu öğreticisi katıldı.

Toplantıda; Zeynelbey Erkek Anadolu İmam-Hatip Lisesinin bu yıldan itibaren tıpkı TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi proje okula dönüştürüldüğü ve bu sayede tercih edecek öğrencilerin birçok yeni imkâna sahip olacağı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.