Batman Hasankeyf kutlu doğum etkinliği 2017 foto Peygamber Sevdalıları Platformu

Batman Hasankeyf kutlu doğum etkinliği 2017 foto Peygamber Sevdalıları Platformu

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy, belde ve ilçelerde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği ilçe sakinlerinin katılımıyla saat 14.00'de gerçekleştirildi.

Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ile Bünyamin Yükselten'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Peygamber Sevdalıları Platformu Erkek çocuk ilahi grubu ile Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Mücahit Uğur, Mücahit Çelik ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

İlahi sanatçılarının Hz Muhammed'i konu alan ilahileri seslendirdiği sırada ilçe halkının ilahilere coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer bir konuşma yaptı.

Biçer, "Vallahi eğer Allah ve Resulünün itaatsizliğini yaparsak hem dünyamız hem de ahretimiz gider. Peygamber'in (sav) hak ve adaleti ümmet içinde örnektir. İnsanları dahiliyeden kurtardı. Asrısaadete götürdü. İslam'ın içindeki adalet Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler arasına ayrım yapılmazdı. İslam'ın adaleti ile hükmetsek bizlerde Hz. Ömer oluruz. Ama maalesef bugün gaddar ve zalim Yahudiler Filistin'de Müslüman kardeşlerimizin evlerini zorla alınıyor. Peygamber Efendimizin yolundan yürümemiz gerekiyor. Kur'an ve sünneti kendimize örnek edinmeliyiz."ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler