Batman Hasankeyf ’te arılı kovan ve malzeme dağıtımı yapıldı

Batman Hasankeyf ’te arılı kovan ve malzeme dağıtımı yapıldı

Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki 25 yetiştiriciye 500 arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldı.

Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı tarafından proje kapsamında ilçedeki 25 yetiştiriciye 500 arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldı.

GAP İdaresi tarafından programa alınan  Hasankeyf Alt-Bölge Kırsal Kalkınma Planında yer alan Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında; Hasankeyf Kaymakamlığınca ilçe merkez ve köylerinde Arı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile 25 çiftçiye 20’şer kovan ile toplamda 500 adet arılı kovan ve malzemesi dağıtıldı.

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz merkez, Aksu, Irmak, Kara, Saklı, Soğucak, Tepebaşı, Uzundere ve Üçyol köyünde 25 yetiştiriciye yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam 500 arılı kovan ve arı malzemesi yetiştiricilere dağıtılmıştır. Yine proje kapsamında; Hasankeyf  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde projeden faydalanan 25 yetiştiricimize İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü üzerinden konusunda uzman hoca tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilmeye başlanmıştır. Bu eğitim ile yetiştiricilerimizin bilinçli ve tekniğine uygun yetiştiricilik yapmalarını sağlayarak dağıtılacak arılı kovanlardan daha yüksek ve kaliteli bal üretimi hedeflenmektedir." denildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.