Batman İl Müftüsü Erhan’dan Miraç Kandili açıklaması

Batman İl Müftüsü Erhan’dan Miraç Kandili açıklaması

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, yarın akşam İslam ümmeti tarafından idrak edilecek olan Miraç Kandili hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Erhan açıklamasında, Miraç Gecesi’nin; Yüce Allah’ın Hazreti Peygambere büyük hakikatlerin İlâhî sırlarını gösterdiği, vâsıtaları kaldırarak, ilâhî vahye muhatap kıldığı, mü’minlere beş vakit namazın farz kılındığı ve Müslümanlar için de İlâhî lütuflarla dolu olan bir gece olduğunu anlattı.

Miracın Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Müftü Erhan “Miraç, Cenâb-ı Hakk’ın, sevgili Rasûlü Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir ihsanıdır. Yüce Allah, gönderdiği peygamberlerini tebliğ görevi ile baş başa bırakmamış, onları vahiy ile yönlendirdiği gibi, zaman zaman çeşitli mucizelerle de desteklemiştir. Peygamberimizin en büyük mucizelerinden birisi İsrâ ve Miraç hadisesidir. Miraç olayının, Müslümanlar için önemli sonuçlarından birisi hiç şüphesiz, İslâm dininin direği mesabesinde olan namazdır. Namaz mü’minlere bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki, ‘Namaz mü’minin miracı’ olmuştur.” dedi.

“Mü’min günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde edâ edecek olursa, namaz onun için bir Miraç olacak ve kul onunla Hakk’a yol bulabilecektir” diyen Erhan konuşmasına şöyle devam etti:

“Miraç Kandili aydınlığını fırsat bilerek çeşitli sebeplerle lekelenen kalplerimizi önce tövbe ve istiğfar ile temizlemeli, sonra da Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul, olgun bir mü’min olmaya gayret göstermeliyiz. Fitne, fesat, gıybet ve iftira gibi, bizi birbirimize düşman eden kötülüklerden uzak durmalı, dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldırarak kucaklaşmalı, bir olmaya, diri olmaya çaba sarf etmeliyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.