Batman LGS’deki başarı sıralamasını hak etmiyor

Batman LGS’deki başarı sıralamasını hak etmiyor

Batman Valisi Hulusi Şahin, LGS’deki Türkiye sıralamasında Batman’ın başarı sıralamasındaki yeri hak etmediğini söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında ortaöğretim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonrası ilin başarı durumu, sorun ve sıkıntıların giderilmesi konusunda yapılması gerekenler ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek eğitim faaliyetleri değerlendirildi. 

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından ortaöğretim kurumları yöneticilerine hitap eden Vali Şahin, LGS’deki Türkiye sıralamasında Batman’ın başarı sıralamasındaki yeri hak etmediğini ifade etti.  

2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek çalışmalara değinen Şahin, “Orta vadede yapılacak işlerde en önemli önceliğimiz daha önce başlatılmış olan anaokulu okullaşma oranını artırmak olacak. Milli eğitim yöneticileri, il merkezinde ve ilçelerde ihtiyaç olan köy ve mahallelerde anaokullarının ve anasınıflarının açılması konusunda gerekli çalışmayı yapsınlar.” dedi. 

Okul müdürlerine bazı uyarılarda bulunan Şahin, “İdareci ve öğretmen iletişimi daha sağlıklı bir şekilde yürütülmelidir. Başarı istiyorsanız, okulda öğretmenler arasında pozitif bir iklim oluşturmanız lazım. Öğretmenlerinizi iyi motive etmeniz ve onlara bir aile ortamı tesis etmeniz gerekiyor. Bunu sağlarsanız başarı olur. Okullarda öğrenci başarısını artırmak için öğretmenlerle sıklıkla bir araya gelmelisiniz. Sık sık toplantılar yapıp, öğrencilerin başarı durumunu öğretmenle birlikte takip etmelisiniz.” diye konuştu.

Destekleme kurslarının daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesini isteyen Şahin, hafta sonları verilen kursların takibi ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılması konusunda talimat verdi.

İl genelinde periyodik ölçme ve değerlendirme sınavlarının yapılmasını isteyen Şahin, ayrıca bu sınavlardan çıkan sonuçların analiz edilerek öğrenci performansındaki gelişmelerin takip edilmesini istedi.

Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaöğretim kurumlarının müdürleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.