Batman Müftülüğünden Mevlid-i Nebi etkinliği

Batman Müftülüğünden Mevlid-i Nebi etkinliği

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Batman İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Batman İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik Kültür Merkezi Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik Abdulaziz Uluşık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Peygamberin sünnetinin yaşanmaya gayret edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hz. Muhammed'in (sav) insanlığın kurtuluşu için gönderildiğini söyleyen Erhan, "Şüphesiz yüce Rabbimiz hepimizi imtihan için dünyaya göndermiştir. Ama yüce Rabbim, mükemmel şekilde yaratmış olduğu insanı bu dünyada imtihanı kazananlardan, bu geçici ve fani âlemde ebedi hayatta cennete layık bir kul olması gerektiğinden dolayı Allah insanı başıboş bırakmamış, onun yolunu ve hedefini doğru ve doğruluktan şaşmaması için kitaplar ve Peygamberler göndermiştir. İşte son gelen Peygamber Hz. Muhammed (sav), insanlığın kurtuluşu için gönderilmiştir. Allah onu bize, imtihanı kazananlardan olmamız için göndermiştir. Bu dünyada onun yolunu ve izini takip edip, ahirette ebedi hayatı kazanan insanlardan olmamız için göndermiştir." dedi.

"O'nun sünnetini rehber edindiğimiz zaman hem dünyamız hem de ahiretimiz aydınlık olacaktır"

Saadet ve huzurun Peygamberin yolunu takip etmekle mümkün olabileceğini vurgulayan Erhan, "Allah, rehberimizi Kur'an-ı Kerim'i hayata uygulama numunesi olarak, bir uyarıcı olarak göndermiştir. Zira yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'i Resulullah (sav) aracılığıyla bize gönderirken, yaşayan Kur'an olarak Resulullah'ı (sav) seçmiştir. Bizler, hayatımız boyunca onu takip ettiğimiz zaman, O’nun gibi adaletli, dürüst, merhametli, baba, eş, komşu, vatandaş, birey olmaya çalıştığımız zaman hem bu dünya yaşanılır hale gelecek hem de ahireti kazanan mümin ve Müslümanlardan olacağız. Bize düşen vazife, O'nun örnekliğini kendimize şiar edinmek, O'nun gibi olabilmektir. O'nun gibi olmaya gayret ve çaba sarf etmektir. O'nun yaşamış olduğu hayatından numuneleri günümüze getirip, günümüzde O'nun gibi yaşamaya gayret ve çaba sarf etmeliyiz. O'nun sünnetini kendimize rehber edindiğimiz zaman hem bu dünyamız aydınlık hem de ahiretimiz aydınlık olacaktır." diye konuştu.

Program, Hüseyniye Kız Kur'an Kursu ile Çamlıtepe Kız Kur'an Kursu öğrencileri tarafından yapılan şimali Şerif oratoryosu ve seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Etkinlik, Batman Müftülüğü vaizelerinden Tuba Akarslan yaptığı sohbet ile son buldu.

İLKHA













































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler