Batman Tarım ve Orman İl Müdürü: İlimizde fıstık yetiştiriciliği çok yaygınlaştı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü: İlimizde fıstık yetiştiriciliği çok yaygınlaştı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Antep fıstığı yetiştiriciliği ve hastalık, zararlılarla mücadele yöntemlerine yönelik eğitim verildi.

Hasankeyf Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen eğitime; Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Hasankeyf İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muharrem Aksoy, teknik personel, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Eğitim programında Ziraat Yüksek Mühendisi Nedim Sakçı tarafından Antepfıstığı yetiştiriciliği ve hastalık-zararlılarla mücadele yöntemleri eğitimi ile ilgili üreticilere slayt şeklinde bir sunum yapıldı.

Daha sonra Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün birer konuşma yaptı.

Bölgenin özellikle tarım noktasında en iyi yerlerden biri olması gerektiğini belirten Öztürk, "Hasankeyf her açıdan göz önünde bir yer olacak. Tarım da buna bir şekilde eşlik edecek. İlçe merkezinde hayvancılıkta kısmen geri duruyoruz ama köylerde bununla ilgili bir sıkıntı yok. Antep fıstığı yetiştiriciliği de son dönemlerde ilçemizde çok yaygınlaştı. Tarım il ve ilçe müdürlüklerimizde, üreticilerimize hastalık ve zararlıları konusunda sürekli bilinçlendirme eğitimleri yapmaktalar." diye konuştu.

İl Müdürü Mehmet Gün ise şunları söyledi: "Özellikle bölgemizde Gaziantep, Şanlıurfa, Siirt ve son olarak da Batman illerimizde fıstık yetiştiriciliği çok yaygınlaştı. İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 15 yıldır bu konuda büyük çalışmalarımız var. Hem il merkezimizde hem de ilçelerimizde fıstık yetiştiriciliği yaygınlaştı. Toplamda 60 bin dönüm fıstık alanımız bulunmaktadır. An itibariyle fıstık üreticilerimiz ciddi verim de almakta. Bir şeylerin sürdürülebilir olması gerekir. Bununla ilgili entegrasyon çalışmaların olması gerekir. Bu konuda uzmanlaşmış teknik personelimiz ilçe ve köylerde dolaşıp bu konuda eğitim çalışmaları yapmaktadırlar."

Eğitim çalışması soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.