Batman turizmin açısından güvenli ve huzurlu bir şehir

Batman turizmin açısından güvenli ve huzurlu bir şehir

​Batman’ı tanıtım programı kapsamında turizmcilerle bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’ın turizmin açısından artık güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, turizm gezisi kapsamında Batman’ı ziyaret eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyeleri ve iç ve dış turizmde potansiyeli olan tur operatörlerinden oluşan heyetle, yemekli bir program gerçekleştirdi.

“Batman Tanıtım Programı” kapsamında Valiliğin öncülüğünde düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bazı kurum müdürleri, TÜRSAB üyeleri ve tur operatörleri katıldı.

Verilen yemeğin ardından bir konuşma yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, memleketin tüm güzelliklerini turizm arenasında pazarlamak için çalıştıklarını söyledi.

Daha önce bölgenin turizmini tanıtmak için birçok çalışma yaptıklarını belirten Günaydın, “Hedefimiz 50 milyon turisttir. 50 milyon turisti ağırlarken, bunları sadece İstanbul’a, Antalya’ya, İzmir’e sığdırmanın imkânı yoktur. Bunun için alternatif bölgelere ihtiyacımız vardır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde dünya kültür mirası bölgelerini pazarlamak bizler için çok kolay olacaktır. 2015 yılında 8 milyonun üzerinde bir iş turizm hacmi elde etmişiz. İnşallah bu hacmi 10 milyonun üzerine çıkaracağız. Bunun için çalışıyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz, turizmcilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Batman’ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu, bu zenginlikleri tanıtma çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

“Batman’ın ciddi bir turizm potansiyeli var”

Batman’ın huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu, turizmin gelişmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Deniz, “Batman’ın ciddi bir turizm potansiyeli var. Özellikle kültür turizmi açısından inanılmaz değerler var. Doğa turizmi zaten muhteşem. Artık şunu açıkça söylüyoruz; turizmin birinci şeyi güvenliktir. Artık bu şehir güvenli bir şehir, huzurlu bir şehirdir. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Vatandaşların desteğiyle bu coğrafyadan terör virüsünü de sileceğiz. Çünkü vatandaşımız bıkmış. Kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmadı bu terör örgütü hainler. Ama şu anda birçok şey değişti ki değişiyor. Bize düşen bu güzel şehre ve insanlara en güzel hizmetleri sunabilmektir. Bu değişim, dönüşümde turizmin çok önemli yeri var. Batman olarak turizmde başarı hikâyesi yazalım istiyoruz. İnşallah biz bunu yapacağız.” diye konuştu.

“Hasankeyf’i yerli ve yabancı turizme de açacağız”

Tarihi eserlerin restorasyonuna başladıklarını vurgulayan Deniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Hasankeyf su tutulmasıyla beraber yeni bir vizyonla suyla birleştirilerek yeni vizyonla inşallah çok daha güzel olacak. Kale de turizme açılacak. Çünkü orada kazı çalışmaları devam ediyor. Şu anda taşların düşürülme işlemleri bitirildikten sonra Hasankeyf’i yerli ve yabancı turizme de açacağız.”

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.