Batman Türkiye'de örnek bir kent olma yolunda

Batman Türkiye'de örnek bir kent olma yolunda

Batman'ı Türkiye'de örnek bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirten Vali Ahmet Deniz, bu konuda gerekli çabanın gösterildiğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen "Çarşamba Buluşmaları" kapsamında gerçekleştirilen toplantılarının bu haftaki konuğu oldu.

Birlik Vakfı Batman Şubesi üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı, "Batman'ın Kent Vizyonu" temasıyla gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Vali Deniz, şehirlerin içinde yaşayan insanların kültürüne göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Şehirlerde kültür, gelenek, görenek ve inançların izinin olduğunu belirten Deniz, "Atalarımıza baktığımız zaman görürüz. Önce bir cami daha sonra etrafına medresesi, külliyesi, hamamı, sağlık tesisi ve evleri inşa ederek, oraları bir yaşam merkezi haline getirirler. Bizler de kendi değerlerimize sahip çıkarak, ona uygun şehirleri inşa etmekle sorumluyuz. Geniş perspektiften bakıp çok ciddi bir çalışma ile yeşil alanları, sosyal donatıları, eğitim merkezleri, spor tesisleri ile kompleks yapılar yapılabilir. Biz de bu bilgi ve birikim var." dedi.

Batman'da göreve başladığı günden bu yana "Hayata Bağış", " Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar", "Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum" ve "Batman Her yerde Okuyor" gibi projelerle şehri Türkiye'de örnek yapmak için çalıştıklarını dile getiren Deniz, "Kentin temizlik ve yeşil alan çalışmalarında son bir kaç ay içerisinde önemli mesafe alınmıştır. İlimizi sosyal yaşam alanları ile daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gerekli çaba ve çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Deniz, bazı dış güçlerin yıllardır Türkleri Kürtlere kırdırmak için çalıştığına değinerek, "Bunlar hainlik yaptıkça halkımız birleşiyor. PKK terör örgütünün yaptığı Kayseri ve İstanbul saldırıları karşısında buradaki insanlar kenetleniyor. Bunlar vahşileştikçe bizim insanımız daha da kenetleniyor. İşte bizi biz yapan değer bu birliktelik ruhudur. Bu nedenle bu ülkenin geleceği parlaktır." şeklinde konuştu.

Konferansta ilin sorunlarına da değinen Deniz, önümüzdeki günlerde sigarayı bırakma kampanyası düzenleyeceklerini belirtti. Programa katılan 5 kişiden sigarayı bırakma sözü alan Vali Deniz, sigara içen bütün vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.

Konuşmanın ardından "Batman Her Yerde Okuyor" adlı kitap okuma kampanyasına destek amaçlı kitap okuma etkinliği düzenlendi. Deniz, toplantıya katılan vatandaşlarla bir süre kitap okuduktan sonra program sona erdi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.