Batman Üniversitesi ile AFAD arasında iş birliği protokolü imzalandı

Batman Üniversitesi ile AFAD arasında iş birliği protokolü imzalandı

Batman Üniversitesi ile Batman AFAD İl Müdürlüğü arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İmza törenine Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Batman AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır katıldı.

2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlenmesi nedeniyle, Batman Üniversitesi ile AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin iş birliğinin yapılması amaçlanıyor.

Aynı zamanda üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerine yönelik afet ve acil durumlara hazırlık eğitimi verilmesi ve gerçekleştirilecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesi protokolün amaçları arasında bulunuyor.

Batman Üniversitesi'nin bu konuda sorumluluk almasından memnun olduklarını dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, AFAD tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlerde farkındalık yaratmak için çalışacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Necmettin Sezgin ayrıca, akademisyenlerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlayarak, AFAD gönüllüsü kazandırmak ve risklerin azaltılmasına yönelik bilimsel çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.