Batman Üniversitesi kalite değerlendirme süreci tamamlandı

Batman Üniversitesi kalite değerlendirme süreci tamamlandı

​Dış Değerlendirme Takımı, Batman Üniversitesini eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri, yönetsel süreçler ve topluma katkı bakımından değerlendirerek oluşturdukları raporu Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a sundu.

Yüksek Öğretim Kurumu Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen 5 profesör ve 1 daire başkanından oluşan dış değerlendirme takımı, Batman Üniversitesini eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri, yönetsel süreçler ve topluma katkı bakımından değerlendirerek oluşturdukları raporu Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a sundu.

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in Takım Başkanlığı’nı yaptığı Kalite Değerlendirme Takımı, değerlendirme sonucunda oluşan raporu Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş başkanlığında toplanan kalite komisyonuna sundu.

Kalite Dış Değerlendirme Takımı, Batman Üniversitesinin araştırma olanakları bakımından güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti.

Rektör Durmuş, Kalite Dış Değerlendirme Takımı’nın geliştirilebilir yön olarak önerdiği ‘üst yönetimin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde kaliteyi benimseme düzeyinin tüm birimlerde yaygınlaştırılması’ önerisinin 2019 yılında hazırlanacak kurum iç değerlendirme raporunda daha güçlü ele alınacağını belirtti.

Durmuş, Batman Üniversitesi olarak tüm çalışanların desteği ile öğrencilere kaliteli öğretim ve araştırma faaliyetleri sunma konusunda yükselen benimseme düzeyi ile çalışmalarına devam edeceklerini, kalite dış değerlendirme süresince büyük gayretle birimlerini en iyi şekilde temsil etme arzusunu ortaya koyan tüm yöneticilere ve çalışanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Sonraki yıllarda üniversitenin iç kalite kontrol sisteminin güçlenerek oluşmasında desteklerini beklediğini ifade eden Durmuş, Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı’na da teşekkür ettiğini belirterek, yaptıkları değerlendirmeleri göz önünde bulundurarak kaliteyi arttırmaya devam edeceklerini açıkladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.