Batman Üniversitesi öğrencileri yaşadıkları sorunları HÜDA PAR'a anlattı

Batman Üniversitesi öğrencileri yaşadıkları sorunları HÜDA PAR'a anlattı

Batman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir heyet, yaşadıkları sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşması için HÜDA PAR'dan destek talebinde bulundu.

Batman Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerden oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığına giderek yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşması için destek talebinde bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığında öğrenci heyetini HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve il yöneticileri karşıladı.

Batman Üniversitesi öğrencileri adına konuşan Osman Demir, kampüs içerisinde öğrencilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlattı.

Daha önce de bir takım sorunların çözüme kavuşması için HÜDA PAR’ı ziyaret ettiklerini, o ziyaretlerinin ardından HÜDA PAR yetkililerinin girişimleriyle sorunlarının giderildiğini ifade eden Demir, HÜDA PAR’a teşekkür ettiklerini kaydetti.

“Mescit sıkıntımız var”

Bazı sorunlarının hâlâ devam ettiğini söyleyen Demir, “Kalan sıkıntılarımızın giderilmesi doğrultusunda tekrar bir ziyaret talebinde bulunduk. Bazı sıkıntılarımız vardı halloldu. Ama şu anda mescit sıkıntımız var. Bir bina içerisinde 3-4 fakülte var ve namaz kılan öğrenci sayısı çok fazla. Mescidimiz çok küçük ve öğrenciler oraya sığmıyorlar. Bu yüzden çoğu zaman derslere geç kalma sıkıntısı olabiliyor. Mescit büyük olursa bu sıkıntı yaşanmayacak.” dedi.

“Ahlaksızlık sergileyen öğrencilere yaptırım uygulanmalı”

Üniversitede öğrenciler arasında gayr-ı ahlaki ilişkilerin yaşandığını ve bundan rahatsız olduklarını vurgulayan Demir, “Gayr-ı meşru ilişkiler yaşanıyor. Bizler de inançlı öğrenciler olarak bunların yaşanmasını istemiyoruz, önüne geçilmesini istiyoruz. Bu tür ahlaksızlık sergileyen öğrencilere ciddi bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Bu tür ahlaksızlığın önüne geçilmediği takdirde bu daha da artacaktır.” diye konuştu.

“Cami inşaatının tamamlanmasını istiyoruz”

Batı Raman Kampüsü içerisindeki caminin tamamlanmasını istediklerini aktaran Demir, “2 yıldan beri Batman Üniversitesinde okumaktayım. Geldiğimde cami inşaatı hangi haldeyse şu anda da aynı düzeyde, hiçbir gelişme yok. Belki bir çivi dahi çakılmamıştır. Kampüsümüzün içerisinde 2-3 yeni bina yapılmaya başlandı. Bu dönem başlanmasına rağmen binalar bitmek üzere. Cami inşaatı neden tamamlanmıyor? Bu inşaatlar tamamlanabiliyorsa caminin de bir an önce bitirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bayan mescidi de çok dar”

Demir, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bize gelen şikâyetlere göre bayan mescidinde de aynı sıkıntı var. Onların mescidi de çok dar. Onlar da mescitlerinin genişletilmesini istiyorlar. Daha önceki ziyaretimizin netice vermesi sebebiyle bir kez daha HÜDA PAR’ı ziyaret ettik. İnşallah bu sorun ve sıkıntılarımız da ortadan kalkar. Üniversitemizin daha güzel, daha yaşanabilir bir hal almasını istiyoruz.”

“Caminin bitirilmesi gerekir”

Öğrencilerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, öğrencilerin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Durmaz, “Biz siyasilerin üzerine düşen, toplumun yaşadıkları sorunları gündeme getirip bunun çözümünün sağlanabilmesi adına girişimlerde bulunmaktır. Bugün toplumumuzun birçok kesiminin yaşadığı sıkıntılar vardır. Üniversitede de öğrenci kardeşlerimizin yaşadığı bazı problemler var. İnançlı öğrenciler olarak istediğiniz talepler çok doğal. Şu an Batman Üniversitesinde cami 2 yıldan bu yana yapılmış ancak tamamen bitirilmemiş. Caminin bitirilmesi gereklidir. Caminin bitirilmesi için bizlerde yetkililerle görüşmeler gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Öğrenciler ibadetlerini rahatça yapabilmeli”

Öğrencilere rahatça ibadetlerini yapabilme imkanı sunulması gerektiğini kaydeden Durmaz, “Öğrenci kardeşlerimiz fakülteler içinde bulunan mescitlerin küçüklüğünden söz ettiler. Bu konuda olması gereken mescitlerimizin biraz daha büyütülmesi, öğrenci kardeşlerimizin rahatça ibadetlerini yapabilmelerinin olanaklarının oluşturulması gerekir. Bu konuda da inşallah gerekli girişimlerde bulunacağız.” açıklamasında bulundu.

“Sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağız”

En büyük sorunlardan birinin de ahlaki yozlaşma olduğuna işaret eden Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenci kardeşlerimiz aynı zamanda ahlaki yozlaşmadan da söz ettiler. En büyük sorunlarımızdan birisi de belki budur. Çünkü gençlerimiz bugün değerlerinden uzaklaştırılmış durumdadır. Gençlerimizin yozlaşması için şer güçler oyun ve desiseler peşindedir. Ne yazık ki toplumumuzun geneline baktığımızda gençlerimizin değerlerinden uzaklaştırıldığını görüyoruz. Bu da şer güçlerin oyunlarında başarılı olduklarının sonucu olarak önümüze çıkıyor. Bu konuda hepimize düşen görev ve sorumluluklar var. Bizler Müslüman topluluklar olarak topluma hayrı tavsiye eden, onları kötülüklerden men eden bir topluluk olmamız gerekiyor. Bu Allah’ın bize emridir. Bu konuda çalışmalar yapılmalı ve toplumun hassasiyet sahibi kesimlerin de buna destek vermesi gerekir. En büyük husus da, öğrenci kardeşlerimizin bu konularda bilinçlendirilmesidir. İnşallah tüm bu konularla alakalı girişimlerde bulunmaya, bu sorunların çözümü, ıslahın toplum arasında yer bulabilmesi, ahlaksızlığın toplum arasından çıkarılabilmesi için girişimlerde bulunacağız.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler