Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş: "Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz"

Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş: "Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Durmuş mesajında, “İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan, Kadir Gecesi’ni içerisinde barındıran 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan Ayının, Kur'an-ı Kerim’in nazil olduğu ve oruç ibadetinin ifa edildiği mukaddes ay olduğuna dikkat çeken Durmuş, "Ramazan Ayı, dargınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakılarak kardeşlik duygularının pekiştirildiği aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayında yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak, zengin-fakir, genç-yaşlı ayırmadan aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve beraberliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir." dedi.

Mesajının devamında Durmuş şunları kaydetti: "Her ne kadar tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 mücadele kapsamında bulaşının önüne geçmek için bir araya gelemesek de yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi unutmamalıyız. Ayrıca anne, baba ve tüm büyüklerimizi ihmal etmemeye bu kıymetli günlerde daha çok dikkat etmeliyiz. Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden sağlık, huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice Ramazanlara kavuşturmasını, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu vesilesiyle tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler