Batman Üniversitesinde modern toplumda model aile paneli

Batman Üniversitesinde modern toplumda model aile paneli

Batman Üniversitesi konferans salonunda “Modern Toplumda Model Aile” konulu panel düzenlendi.

BATMAN-Batman Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen “Modern Toplumda Model Aile” konulu panele, Prof. Dr. Şemsettin Dursun ve Eğitimci-Yazar Şefik Sevim konuşmacı olarak katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde konuşan Yazar Şefik Sevim, Hz Muhammed’in, (sav) ailenin fıtrata en uygun yapı olduğunu ifade ettiğini belirterek, “Aile bize emanet edilen en kutsal müesseselerden biridir. Bizim aile ve sahadaki görevlerimizi her zaman dengede tutmamız lazım. Mutlu bir aile için isabetli evlilik için, değer ve kimlik merkezli bir aile kurmak lazım. Ailedeki her fert varlığını tanıması lazım. Sosyal faaliyetlere ailemiz ile beraber katılmamız lazım. Aile arasında hikmetli iletişim önemlidir. Aynı zamanda akraba, dost ve sosyal çevremizdeki insanlarla irtibatı koparmamalıyız." ifadelerini kullandı.

“Kürtler, Türkler, Araplar ve Farslar İslam’ın çocuklarıdır ve İslam ile bir ailedir”

Panelde konuşan Prof. Dr. Şemsettin Dursun da İslam’ın çocukları olan Kürtler, Türkler, Araplar ve Farsların aynı dili konuştuklarını ve kelimelerinin özünde de İslam’ın olduğunu belirtti.

Dursun, "Kürtler, Türkler Araplar ve Farslar İslam’ın çocuklarıdır ve İslam ile bir ailedir. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Aileyi oluşturan insan sıradan bir varlık değildir. Aile su gibidir, su topluma hayat verir. Hayat geçmiş, an ve gelecektir. Gelecek ile ilgili olarak planlarımız olmalı. İnsan iki dünyalı olmalı, ebedi hayatı dikkate almak sorumluluğumuzun gereğidir. Ebedi hayatı kazanmanın yolu, bu dünya hayatında Allah'ın yap dediğini yapmak, yapma dediğini yapmamaktır." dedi.

Programda İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi de söz alarak, İHH'nın Batman ve Suriye’de yaptığı hizmetleri anlattı. Şansi, katılımcılardan Suriye için başlatmış oldukları un kampanyasına destek vermelerini istedi.

Yaklaşık 2 saat süren panelin sonunda Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından konuşmacılara teşekkür plaketleri verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.