Batman Üniversitesine yeni dekan

Batman Üniversitesine yeni dekan

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine Dekan Vekili olarak atandı.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına vekâleten atanan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, 1959 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesinde dünyaya geldi.

Prof. Dr. Şemsettin Dursun, ilk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamladıktan sonra 1985 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldu.

1986 yılında Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Matematik Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Dursun, 1990 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “Fourier Serileri ve Bazı Uygulamaları” adlı tezi ile yüksek lisans, “Sonsuz Matrisler Yardımıyla Tanımlanmış Nonarchimedean Dizi Uzayları ve Matris Dönüşümleri” adlı tezi ile doktorasını tamamladı.

Daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Dursun, 2011 yılında doçent oldu.

2011 yılının haziran ayında Batman Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Dursun, 8 Haziran 2016’da Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Yöneylem Anabilim Dalına Profesör olarak atandı.

Evli ve 7 çocuk babası olan Dursun, Batman Üniversitesinde göreve başladıktan sonra Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü, Batman Üniversitesi Senato Üyeliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili idari görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Şemsettin Dursun, 2017 yılından beri Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi görevini de yürütmektedir.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.