Batman Üniversitesinin kontenjanlarının yüzde 95’i doldu

Batman Üniversitesinin kontenjanlarının yüzde 95’i doldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre Batman Üniversitesinde açılan 3 bin 200 kontenjanın 3 bin 26’sının öğrenciler tarafından tercih edildiği belirtildi.

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Batman Üniversitesinde açılan 3 bin 200 kontenjanın 3 bin 26’sı öğrenciler tarafından tercih edildiği bildirildi.

Kontenjanların yüzde 94.56 oranında dolduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Üniversitemizi bölge üniversitesi olmaktan çıkartarak, 7 bölgeden öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite konumuna getirdik. Bölgemizde huzurun da artmasıyla birlikte artık Türkiye’nin 7 bölgesinden öğrenciler üniversitemizi, kentimizi tercih ediyor. Bu yıl bin 100’ü lisans, 2 bin 100’ü ön lisans olmak üzere 3 bin 200 kontenjan açtık. Kontenjanımız yüzde 94.56 oranında doldu.” dedi.

İlk tercihlerde Batman Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci ve ailelerini tebrik eden Durmuş, boş kalan kontenjanların da ek yerleştirmelerle dolmasını beklediklerini söyledi. ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, üniversitenin genel kontenjanlarının yüzde 94,56 doluluk oranıyla adaylardan yüksek talep gördüğü ifade edilen açıklamada, üniversitenin toplam 3 bin 200 olan genel kontenjanından 3 bin 26’sının dolduğu belirtildi.

Üniversitenin 2019 YKS tercih sonuçlarına göre ön lisans programlarında 2 bin 100 olan kontenjanının 2 bin 85’ini adayların tercih ederek yüzde 99,29 oranında bir doluluğa ulaştığı, üniversitenin lisans programlarının ise yüzde 85,55 dolduğu ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun mühendislik fakültelerine uyguladığı 300 bin barajı ve ülkedeki genel kontenjan fazlalığı nedeniyle, tüm bölge üniversitelerinin mühendislik bölümlerinin ve benzer şekilde üniversitenin mühendislik lisans programlarındaki doluluk oranlarının düşük olduğu açıklanırken, özel yetenek yerleştirmelerin de göz önüne alındığında bin 100 olan lisans kontenjanından 941 adayın yerleşerek yüzde 85,55 doluluk orana ulaştığı kaydedildi.

Boş kalan kontenjanların da dolması için ek yerleştirme ile ÖSYM tarafından yeniden tercih alınacağının belirtildiği açıklamada, boş kontenjanlara herhangi bir programa yerleşemeyen tüm adayların tercihte bulunabileceği vurgulandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.