Batman valilik personelinden hayata bağış kampanyasına tam destek

Batman valilik personelinden hayata bağış kampanyasına tam destek

Batman valilik personelinden hayata bağış kampanyası’na tam destek.

BATMAN-Organ Bağışı Haftası’nda Batman Valisi Ahmet Deniz’in katkılarıyla start alan hayata bağış kampanyasına Valilik personelinden tam destek aldı.

Vali Deniz’in katılımıyla İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, İl Yazı İşleri Müdürü M. Nimetullah Görhan ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile birlikte Valilik birimleri, İl Ticaret Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli ziyaret edilerek, kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.

Valilik personelinin "Hayata Bağış" kampanyasına verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Deniz, Batman Halkının bütün güzel işlerde öncü şehir olma  yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu ifade etti.

Kampanya hakkında personele bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Bodakçi,  Organ bağışının kişi hayattan iken kendi iradesiyle organların tamamını veya bir kısmını beyin ölümünden sonra başkasının tedavisi için kullanmak üzere izin vermesi olduğunu ifade etti. Beyin ölümü ile bitkisel hayatın birçok insan tarafından karıştırıldığını ifade eden Dr. Bodakçi, "Bitkisel hayatta olan kişinin tekrar hayata dönme ihtimali vardır ama beyin ölümü gerçekleşen insanın hayata dönmesi şu ana kadar görülmemiştir." dedi.

Kampanya öncesi organ bağışında ilimiz Türkiye ortalamasının altıda olduğunu belirten Bodakçi,  Hayata Bağış Kampanyası kapsamında yapılan çalışmalarla birlikte ilimizdeki organ bağışı oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.