Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf'te incelemelerde bulundu foto

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf'te incelemelerde bulundu foto

Batman Valisi Ahmet Deniz, kamu kurumlarını ziyaret etmek ve yapımı devam eden kamu yatırımlarını incelemek üzere Hasankeyf’e gitti.

Hasankeyf ziyaretinde Vali Deniz'e, Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili eşlik etti.

İlk önce Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Deniz’i ilçe hükümet konağı bahçesinde Kaymakam Vekili Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve kamu kurum amirleri karşıladı.

Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Deniz, Kaymakam Vekili Ünal Koç'tan ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Deniz daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberindekilerle birlikte Belediye binasına geçen Vali Deniz, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile bir süre görüştü. 

Vali Deniz ve beraberindekiler ilçe belediyesi ziyaretinin ardından çarşı esnafını ziyaret ederek, esnaf ile bir süre sohbet etti.

Kamu yatırımlarını inceledi

Vali Deniz, esnaf ziyaretinin ardından yeni Hasankeyf yerleşim yerinde turizm yatırımlarını yerinde inceleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni yerleşkede yapımı tamamlanan 24 derslikli lise binası, 25 yataklı ilçe devlet hastanesi, ilçe jandarma komutanlığı binası ve müze binasında incelemelerde bulunan Vali Deniz, çalışmaların hızlandırılmasını ve eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekli denetimlerin yapılmasını istedi.

Vali ziyaretlerin ardından Hasankeyf’in yeni yerleşkesine taşınması için çalışmaların yapıldığı Zeynel Bey Türbesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Deniz, yeni yerleşim alanında çok büyük yatırımların yapıldığını belirterek, bir şehrin ve ilçenin neye ihtiyacı varsa, hepsinin planlanıp inşa edildiğini ifade etti.

Hasankeyf’in tarihi dokusunu simgeleyen bazı tarihi eserlerin modern tekniklerle yeni yerleşim alanına taşınacağını belirten Vali Deniz, yeni yerleşim yerinde de vatandaşların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini ümit ettiklerini ifade etti.

Vali Deniz, ziyaret ve incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.