Batman Valisi Deniz incelemelerde bulundu

Batman Valisi Deniz incelemelerde bulundu

​Batman Valisi Ahmet Deniz, toplam 90 milyona mal olan ve yapımı devam eden Köprülü Kavşak, Yeni Stadyum ve OSB’deki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Çevre Yolu üzerinde yapımı devam eden Şevket Başak Köprülü Kavşak, Güney Çevre Yolu ve Yeni Stadyum çalışmalarını ve OSB’deki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ilde yapımı devam eden yatırımları yerinde inceleyen Vali Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 20 milyon liraya yapılan köprülü kavşağın ilin trafiğinde büyük rahatlama sağlayacağını belirten Deniz, köprülü kavşağın ve Güney Çevre Yolunun en kısa sürede bitirilmesi konusunda yetkililere talimat verdi.

Yetkililer, Güney Çevre Yolunun 15 Temmuz’da, Şevket Başak Köprülü Kavşak alt geçit yolunu ise 20 Temmuz tarihi itibariyle hizmete açılacağını belittiler. Daha sonra Batman’da yapımı devam eden ve yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak olan spor tesislerinde incelemelerde bulunan Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yetkililer, uluslararası standartlarda inşa edilen 15 bin kişilik stadyum, kapalı olimpik yüzme havuzu ve olimpik atletizm pisti çalışmalarının tamamlama aşamasında olduğunu belirttiler.

Tesislerin bitirilmesi ile birlikte ilin sporcu üreten bir şehir haline geleceğini belirten Vali Deniz, hem ulusal hem de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak, ilin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Vali Deniz, ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet yürüten fabrikaları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Farklı alanlarda yurtiçi ve yurtdışı piyasasına yönelik üretim yapan üç fabrikayı ziyaret eden Vali Deniz, fabrikalarda imal edilen ürünlerin kalitesiyle ilgili firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı. Fabrika ziyaretleri sırasında işçilerle birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Deniz, işçilerle bir süre sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

OSB’de incelemelerde bulunan Deniz, OSB’nin genişletmesiyle birlikte istihdamın artacağını belirterek, OSB bünyesinde istihdama, üretime ve ihracata yönelik, faaliyette bulunmak isteyen firmaların müracaatları halinde kendilerine gerekli kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Fabrika ziyaretlerinin ardından OSB yönetim binası toplantı salonunda Vali Deniz Başkanlığında Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı yapıldı. OSB Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Deniz’in yanı sıra OSB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, OSB Müdürü Zeynep Akbel'in OSB'de yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunumla devam etti.

Daha sonra toplantıda sanayicilerin talepleri ve yürütülecek çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.