Batman’da 10 Nisan Karakoluna taciz ateşi açıldı

Batman’da 10 Nisan Karakoluna taciz ateşi açıldı

Batman’da polis karakolu girişinde bulunan nöbet kulübesine PKK’liler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Batman merkez Huzur Mahallesinde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi (10 Nisan Karakolu) girişinde bulunan nöbet kulübesine motosikletli oldukları belirtilen kişiler tarafından önce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Daha sonra el yapımı patlayıcı atıldı.

Alınan bilgiye göre olay saat 18.15 sıralarında Huzur Mahallesinde meydana geldi. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar karanlıktan istifade edip ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve özel hareket polisleri gönderildi.

Acılan ateş sonucu bazı kurşunlar bir eve isabet etti. Ev sahibi, daha önce de karakola yapılan saldırıda evlerinin EYP’li saldırıda hedef olduğunu söyledi.

Saldırganların yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Valilikten açıklama

Öte yandan Batman Valiliği, saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

Batman Valiliği tarafından yapılan açılamada ise “9 Kasım Salı günü saat 18.15 sularında İlimiz Huzur Mahallesi'nde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'nin bulunduğu sokakta motosikletli yüzleri kapalı Bölücü Terör Örgütü Gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen iki şahıs tarafından kaleşnikof uzun namlulu silahla hedef gözetmeksizin havaya ateş açılmıştır. Yaşanan olayda herhangi bir can, mal kaybı ve maddi zarar yaşanmamıştır. İsabetin olmadığı olay yerinde yapılan ilk incelemede 8 adet boş kaleşnikof kovanı, 1 adet dolu kaleşnikof fişeği ile 1 adet pet su şişesi içinde patlatılmamış EYP ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon devam etmektedir.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler