Batman'da 18 ton atık toplandı

Batman'da 18 ton atık toplandı

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında haziran ayında Batman'da 18 ton 316 kilogram atık toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında haziran ayında Batman'da 18 ton 316 kilogram atık toplandığı bildirildi.

Batman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, projenin Ankara'dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye'de hayata geçirileceği belirtildi.

Açıklamada, "Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, dinlenme tesislerinde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye'de uygulamaya geçilmesi hedeflenmektedir. 2019 yılı haziran ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 230 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup, haziran ayı için beyan edilen atık miktarı 18 ton 316 kg geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 18 ton 316 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 243 ağacın kesilmesi önlendi, 62282 Kwh enerji tasarrufu, 2 ton 616 kg daha az sera gazı salındı, 400 metreküp su tasarrufu sağlandı, 65 metreküp depolama alanından tasarruf edildi."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.