Batman'da 35 saat sonra hayat normale dönüyor

Batman'da 35 saat sonra hayat normale dönüyor

Batman'da PKK'li grupların estirdiği terör nedeniyle 35 saat süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından vatandaşlar işyerlerinde oluşan hasarın izlerini gidermeye çalışıyor.

BATMAN - HDP'nin çağrısının ardından Türkiye’nin birçok yerinde 3 gündür terör estiren PKK/HDP'li gruplar halkın işyerlerini ve birçok aracı kundaklamıştı. Bunun üzerine Batman Valiliği 7 Ekim Salı günü saat 23.00’da sokağa çıkma yasağı başlatmıştı. Bugün saat10.00’da yapılan anonslarla yasak kaldırıldı.

 

Yasağın kaldırılmasından sonra işyerlerine giden esnaflar dükkanlarında oluşan zararı gidermek için temizlik ve tamirat yapmaya başladı.  Saldırılar nedeniyle işyerleri yakılan, yağmalanan esnaf ise çaresizce işyerleri önünde bekliyorlar.

 

Batman’da birçok işyerinde oluşan zararın maliyetinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

 

Ayrıca cadde üzerinde tahrip edilen billboardlar, çöp kutuları ve konteynırları ile yerinden çıkartılmış kaldırım taşları caddelerde halen temizlenmeyi bekliyor.

 

Batman’ın kenar mahallelerinde bulunan vatandaşlar ise polisin kenar mahallerine girmemesi üzerine can güvenliklerinin olmadığını belirttiler.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.