​Batman’da 7 çocuk koruyucu aile hizmetinden yararlanıyor

​Batman’da 7 çocuk koruyucu aile hizmetinden yararlanıyor

​“Koruyucu Ailelik” yapan ailelerle bir araya Vali Deniz, kişiselliğin ve çıkarların ön plana çıktığı bir çağda yaşadıklarını, ama bunların hiçbirinin insanların birbirlerine değer vererek sahip çıkmak kadar mutluluk getirmediğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, ilde ücretli veya gönüllü “Koruyucu Ailelik” yapan ailelerle bir araya geldiler. TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen programa; Vali Deniz, eşi Olcay Deniz'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ümit Çiçek ile çok sayıda koruyucu aile ve çocuk katıldı.

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü “Koruyucu Ailelik” yapan ailelerle bir araya gelen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, aile ve çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiler.

Burada koruyucu ailelere hitaben Vali Deniz,"Sizler çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Çağımızda insanlığın ölmediğini, paylaşmanın, birbirimize değer vermenin ve sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu, bunun insani bir değer olduğunu örnek davranışınızla göstermiş oluyorsunuz. Kişiselliğin ve çıkarların ön plana çıktığı bir çağda yaşıyoruz. Ama bunların hiçbiri mutluluk getirmiyor. Asıl mutluluk sizlerin yaptığınız güzelliklerdedir. Sizin yaptıklarınızda; güzellik, iyilik, merhamet ve paylaşım var. Dünyayı ayakta tutan da bu değerlerdir." diye konuştu.

Koruyuculuk aile hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ümit Çiçek,"Bazı aileler sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Koruyucu aile hizmetinden 7 çocuk yararlanmaktadır”

Çiçek, "Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Ayrıca çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Koruyucu Aile Hizmetinden yararlandırılan 7 çocuğumuz olup, çocuklardan 5’i kız 2’si erkektir. Ayrıca 2 erkek çocuğu koruyucu aile yanında uyum süreci başlatılmıştır. Uyum süreci dışında bir ailemiz de sırada beklemektedir. Koruyucu aile olmak için; 25-65 yaş aralığında bulunması, En az ilkokul düzeyinde eğitim almış olması, düzenli gelire sahip olması, adli sicil belgesinin temiz olması gerekir. Başvuru sahipleri evli iseler eşleriyle birlikte, koruyucu aile olmak üzere Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurabilirler." dedi.

“60 öğrenci Samsun'a gönderildi”

Ardından İçişleri Bakanlığının koordinesinde Valilikçe yürütülen “Biz Anadoluyuz”  projesi kapsamında, 60 öğrenciden oluşan 3. kafile, Samsun'a uğurlandı.  Çocukların karşılıklı kaynaşması, birbirini tanıması, kardeşlik bilincinin artması adına “Biz Anadoluyuz” projesinin önemli bir işlevi olduğunu belirten Vali Deniz, "Çocuklarımız, hem Samsun'un tarihi ve turistik mekânları gezme imkânı hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı bulacak." dedi.

“Projelerden 58 engelli faydalanacak”

Daha sonra Deniz, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen “Engelli Vatandaşa Meslek Edindirme ve Kendi İşini Kurma Projeleri” imza törenine katıldı. Törene katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet eden Vali Deniz, yürütecekleri projeler hakkında bilgi aldı.

Projeler hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, projeler kapsamında engelli vatandaşların kendi işini kurma ve mesleki eğitimlerin verileceğini ifade ederek, toplam 9 adet projeye 670 bin lira hibe verildiğini, bu projelerden 58 engelli vatandaşın faydalanacağını ifade etti.

Tören, ilde faaliyet gösteren 4 engelli dernek temsilcisi, 4 engelli vatandaş ile bir adet de destek projesi protokolü imzalanmasının ardından sona erdi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler