Batman’da 75 girişimci sertifika aldı

Batman’da 75 girişimci sertifika aldı

75 girişimciye sertifikalarını veren Batman Valisi Ahmet Deniz, ilin en büyük sorularından bir tanesinin işsizlik olduğunu belirterek, “Eğer işsizlik ve aş problemini çözersek, birçok sorunu çözmüş oluruz.” dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Batman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 yılı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı’nı tamamlayan girişimcilere sertifikalarını verdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri ile çok sayıda girişimci katıldı.

KOSGEB’in 2012-2016 yılları arasında yürüttüğü çalışmalara ilişkin yapılan sunumla başlayan törende; KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptı.

75 kişinin Girişimcilik Sertifikası aldığı törende girişimcilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, ilin en büyük sorularından bir tanesinin işsizlik olduğunu belirterek, “Eğer işsizlik ve aş problemini çözersek, birçok sorunu çözmüş oluruz. Gece-gündüz demeden bu işe odaklandık. Bu kapsamda KOSGEB’in faaliyetlerini önemsiyorum. KOSGEB’in desteği ile kendi işini kuran girişimcilerin her daim yanlarında olmaya çalışıyoruz. Açılan her iş yeri ilimiz ekonomisine ve istihdamına önemli katkısı olacaktır.” dedi.

KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından 2016 yılında 163’ü erkek, 57’si kadın olmak üzere toplam 220 kişinin kendi işini kurduğunu belirten İl Müdürü Enver Arıkan, KOSGEB tarafından işletmelere toplam 4 milyon 7 bin lira destek verildiğini ifade etti.

KOSGEB İl Müdürlüğünü yılsonu hedeflerine ilişkin bilgi veren Arıkan, yılsonuna kadar 2 bin girişimcinin sertifika sahibi olması ve bu kapsamda en az 300 girişimcinin kendi işini kurması için çalışacaklarını belirtti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.