Batman'da asayiş uygulaması

Batman'da asayiş uygulaması

Batman'a şehir dışından gelerek fuhuş yaptığı belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Batman Valiliği, farklı illerden Batman'a gelerek fuhuş yaptığı belirtilen bazı şahısların gözaltına alındığını ve idari para cezasının uygulandığını açıkladı.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda ve vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar neticesinde; farklı illerden ilimize gelen ve fuhuş yaparak haksız kazanç sağlayan kişi veya kişilerin günübirlik evleri kullandıklarının tespit edilmesi üzerine düzenlenen operasyonda bir travesti ve 2 bayan şahıs yakalanarak haklarında adli ve idari işlemler yapılmıştır." denildi.

Fuhuş yapıldığı tespit edilen günübirlik evlerin kapatılması için gerekli yazışmaların başlandığı belirtilen açıklamada, genel ahlakın korunması için fuhuş, fuhşa aracılık ve yer temin etmekten 9 kişiye adli işlem yapıldığı ve fuhuş yapan 3 kişiye bir milyon 569 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Düğünde ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi

Batman Valiliğinden yapılan bir diğer açıklamada ise "Fatih Caddesi üzerinde silah ve havai fişek sesleri gelmesi üzerine düğün merasimi yapıldığı görülmüş kalabalıkta bulunan M.A isimli şahsın elinde havai fişek diye tabir edilen patlayıcı görülmüş çevrede yapılan aramada (1) adet ruhsatsız uzun namlulu pompalı tüfek bulunmuş muhafaza altına alınmıştır. M.A. isimli şahıs gerekli idari işlemler yapılmak üzere Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir." denildi.  

Açıklamanın devamında, saat 00.20 sıralarında durumundan şüphelenerek üst araması yapılan bir kişi üzerinde bir adet ruhsatsız tabanca ile 7 adet fişeğin ele geçirildiği ifade edildi.

Cep telefonu hırsızı gözaltına alındı  

Bir başka valilik açıklamasında ise  durumundan şüphelenilerek durdurulan A.O. isimli şahsın yapılan G.B.T sorgusunda iki ayrı cep telefonu hırsızlığından arandığı tespit edildiği şahsın gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13.10.2018 günü ilimiz Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde mala karşı işlenen suçlar kapsamında aranan şahısların yakalanmasında etkinliğin arttırılması ve süratle adalete teslim edilmelerinin sağlanmalarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli mahkemelerce yakalama müzekkeresi bulunan şahıslara yönelik yapılan operasyonda; hırsızlık suçundan 10 yıl 14 ay 16 gün hapis cezası bulunan Ş.A. isimli ve (2) mala zarar verme suçundan aranan E.E. isimli şahıslar yakalanarak İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilmiştir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler