Batman’da bomba yüklü araç imha edildi

Batman’da bomba yüklü araç imha edildi

Batman’da bir arazide bulunan bomba ve mühimmat yüklü araç, uzaktan kumandayla patlatılarak imha edildi.

Batman’da içerisinde bomba ve mühimmat yüklü olduğu tespit edilen araç uzaktan kumanda ile patlatılarak imha edildi. Patlatılmasıyla birlikte aracın bir an da alev topuna döndüğü olayda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Batman’ın Yeşiltepe Mahallesinde bulunan mısır tarlasında terkedilen bomba ve mühimmat yüklü araç ile ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı da bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, polis kentte şüpheli buldukları bir aracı takibe aldı. Takibe alındıklarını fark eden polisler ile araç içerisindeki şahılar arasında uzun süreli bir kovalamaca yaşandı. Ardından şüpheliler, gece saat 02.00 sıralarında Yeşiltepe Mahallesinde bulunan mısır tarlasına doğru kaçarak bomba ve mühimmat yüklü aracı bırakıp olay yerinden hızla uzaklaştı.

Bomba yüklü olduğunu anlaşılan aracın etrafında geniş güvenlik önlemleri alan polis, olay yerine bomba imha ekiplerini çağırdı.

Bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatılan bomba yüklü araç, patlama sonrası adeta hurdaya döndü. Uzaktan kumanda ile patlatılan aracın patlama sesi kent merkezinden de duyuldu.

Bomba ve mühimmat yüklü aracın patlatılmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri, çevreye savrulan parçaları toplayarak incelenmesi üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Araç sahibinin gözaltına alındığı öğrenilirken, araçtan kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.