Batman'da Cami ve Çocuk Buluşması programı yapıldı

Batman'da Cami ve Çocuk Buluşması programı yapıldı

Batman İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kurslarına giden çocuklara yönelik "Cami ve Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Batman İl Müftülüğünün yaz Kur'an kurslarına giderek eğitim alan çocuklara yönelik düzenlediği "Cami ve Çocuk Buluşması" programına katılan İl Müftüsü Turgut Erhan, hedeflerinin çocukları yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, onları ahlaki değerlere sahip birer insan olarak geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Şevket Başak Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Erhan'ın yanı sıra kurs hocaları ve birçok çocuk ile aileler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Erhan yaptı. Kız ve erkek çocukların katılımıyla renkli görüntülerin oluştuğu programda kürsüye çıkan Muhammed Ali Osrak tarafından "Allah sevgisi" konulu vaaz verilirken, Ahmet Saruhan adlı öğrenci ise minbere çıkarak "Peygamber sevgisi" konulu hutbe verdi.

Daha sonra küçük kız öğrenciler tarafından ilahilerin seslendirdiği programda, "Camiler Çiçek Açtı" isimli şiir okundu. Bütün öğrencilerin sesli şekilde birlikte salavat getirdiği programda, beden hareketleriyle öğrencilere abdest, ezan, oruç ve hac ibadetleri anlatılıp, öğrencilere ne anlama geldiği sorurdu. Daha sonra bilgi yarışması düzenlenirken, yarışmada dereceye giren öğrencilere Erhan tarafından hediye verildi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Erhan, Batman'da çocuklara yönelik "Cami ve Çocuk Buluşması" gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu sene Kur'an kurslarına çok fazla talebin olduğunu belirten Erhan, "Okulların kapanmasıyla beraber camilerimize çocuklarımız yaz Kur'an kursuna gelmek üzere anne ve babalarımız, öğreticilerimiz tarafından teşvik ediliyor. Yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımıza milli ve manevi duyguları aktarmak üzere çaba ve gayret sarf ediyoruz. Hamt olsun, bu sene çok yoğun bir şekilde camilerimize, Kur'an kurslarımıza oldukça fazla talep var. Biz bunu oldukça fazla önemsiyoruz. Zira doğru bilginin doğru eller tarafından çocuklarımıza aktarılması çok önemli bir husustur." dedi.

Çocukların hem dünya hem ahiret saadetini elde etmeleri için ellerinden gelen bütün çabayı harcadıklarını dile getiren Erhan, sözlerine şöyle devam etti: "Kur'an kurslarımızda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından görevlendirilen imam-hatip, Kur'an kursu öğreticilerimiz yetmediği zaman bizim geçici öğretici olarak almış olduğumuz öğretmenlerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın basmış olduğu kitapları baz alarak çocuklarımıza dini, ilmi birtakım bilgileri onlara hem dünya hem ahiret mutluluğunu sağlayabilecek bilgileri çocuklarımıza vermek için çaba sarf ediyorlar."

"24 bine yakın öğrencilerimiz eğitim görüyor"

Batman'da yaklaşık bin 100 yerde kurs açtıklarını ifade eden Erhan, "Bunlar camiler, Kur'an kursları ve eğitim öğretime müsait yerlerdir. Şu an itibariyle 24 bine yakın öğrencimiz buralarda eğitim görüyor. Bugünde 'Cami ve Çocuk Buluşması' programını yaptık. Etraf adeta bir çiçek bahçesine dönüştü. Camiye geldiklerinde neler yapacağını, nelerle karşılaşacağını bir örnekleme metoduyla çocuklarımıza aktarmış olduk. Hedefimiz çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, bu vatanın, toprakların içerisinde yer alan kültürümüzle, dinimizle bezenmiş, ahlaki değerlere sahip birer insan olarak geleceğe hazırlamaktır." şeklinde konuştu.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.