Batman’da emekliler için yapılan konutların kurası çekildi

Batman’da emekliler için yapılan konutların kurası çekildi

Batman’da emekliler için yaptırılan 160 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi işbirliğiyle yapımı gerçekleştirilen bin 472 adet konut projesindeki 160 konutun kura çekimi yapıldı.

Kuraya Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ yetkilileri ile konut başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı.

Yeni Kültür Merkezi Sinema Salonunda yapılan kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. İlk kura çekimini Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı A.Vahap Asma, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen yaptı. Ardından konut sahipleri birer birer kura çekimini yaparak, oturacakları daireyi seçti.

Törende konuşan Vali Deniz, insanın sıcak bir yuvasının olmasının çok kıymetli olduğunu söyleyerek, "Özellikle emeklilerimizin ev sahibi olması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu hafta, Yaşlılar Haftası'dır. Yaşlılarımız tecrübeleriyle, bilgi birikimleriyle, hayata bakışlarıyla bize önderlik yapan, bize yol gösteren insanlardır. Daha önce bin 472 konut teslim edilmişti. Bugün de 160 konutun kurası çekildi. Bu konutlar içerisinde sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum." dedi.

İlk defa emeklilere yönelik konut yapıldığını belirten Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, "Bizim bin 472 konutumuzun devamı olan 160 konutun kurası da bugün çekildi. TOKİ'den gelen bir heyet, valimiz ve üyelerimiz huzurunda herkes kendi kurasını çekti. Ev sahibi olan üyelerimize evler hayırlı olsun. Batman'da büyük bir iş yaptık. Türkiye'de bu bir ilkti. Bugüne kadar hiçbir yerde emekliye yönelik bir TOKİ yapılmamıştı." diye konuştu.

Konut sahibi olmanın sevincini yaşayan emekliler de mutluğunu paylaşarak, ev sahibi olmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.