Batman’da girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

Batman’da girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

Batman’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları verildi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan girişimcilere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Girişimcilik eğitim sertifika töreni öncesi KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan’dan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KOSGEB İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende Vali Deniz tarafından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifika verildi.

28 kişinin sertifika aldığı törende girişimcilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, Batman’da girişimcilik ruhunun yüksek olduğunu belirterek, açılan her işyerinin hem il ekonomisine, hem de istihdamına önemli katkı sağladığını ifade etti.

2016 yılında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan bin 100 kişiye sertifika verildiğini belirten KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan, sertifika alan girişimcilerden 104’ü erkek, 46’sı kadın olmak üzer toplam 150 kişinin kendi işini kurduğunu, kendi işini kuran girişimcilere verilen destek tutarının ise 2 milyon 500 bin lira olduğunu ifade etti. 

KOSGEB İl Müdürlüğünün yılsonu hedeflerine ilişkin bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Arıkan, yılsonuna kadar 200 girişimcinin kendi işini kurmasını beklediklerini, girişimcilere verilecek hibe desteğinin ise 4 milyon lirayı bulacağını ifade etti. 

Vali Deniz, sertifika törenin sonunda girişimcileri tebrik ederek kendilerine başarılar diledi.

Daha sonra Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürlüğünün verdiği 50 bin lira hibe desteği ile giyim üzerine açılan ve 20 bin lira hibe desteği ile zücaciye ürünleri üzerine açılan işyerlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Deniz, işyeri açılışının ardından  esnaf ziyaretinde bulunarak, esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler