Batman’da havai fişek kullanımı yasaklandı

Batman’da havai fişek kullanımı yasaklandı

Batman’da alınan kararla özellikle özel günler ve kutlamalarda kullanılan havai fişeklerin kullanımı yasaklandı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde alınan kararla özellikle özel günler ve kutlamalarda kullanılan havai fişeklerin kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, havai fişekler ve diğer proteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının yasaklandığı, satışını yapan, bulunduran ve kullananlar hakkında ceza uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Ülkemizde resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen proteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış olduğu görülmektedir. Bununla birlikte bu maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esasların mevzuatta açıkça belirlenmiş olup izinsiz ve usulüne aykırı kullanım güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle proteknik maddelerden kaynaklanan yaralanma ve ölüm olaylarında artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu maddelerin izinsiz zamansız veya uygun yerlerde kullanımından ötürü halkımızda korku heyecan ve panik yaşanmakta halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Ayrıca havai fişekler ve diğer proteknik maddeler terör örgütlerine müzahir kitleler tarafından toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kolluk kuvvetlerine karşı kullanılmaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle ilimiz sınırları içerisinde genel güvenlik asayiş ve kamu düzenini korumak ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla; Olağanüstü Hal Kanunun 11. Maddesinin (j) bendine istinaden Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının yasaklanması, Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışını yapan, bulunduranlar ve kullananlar hakkında Olağanüstü Hal süresince Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. Maddesinin (b) fıkrasının 1. bendi gereğince cezalandırılacaktır.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.