Batman’da hemşirelerin saldırıya uğramasına tepki

Batman’da hemşirelerin saldırıya uğramasına tepki

Batman’da görevi başında bulunan 5 hemşirenin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması tepkiyle karşılandı.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevi başında bulunan 5 hemşire ile güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması tepkiyle karşılandı. Saldırılara yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmediklerini söyledi.

Bölge Devlet Hastanesinde görevli personellerin hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınayan Pamukçu, “Halkımızın sağlık çalışanlarına dönük duyarlı tutumu sayesinde şiddet olaylarının ilimizde daha sınırlı düzeyde kalması bizleri sevindirmekteyken, son günlerde bu tablonun bozulmasına yönelik yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmüştür. 26.07.2019 tarihinde saat 13.45 sıralarında Bölge Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır.” dedi.

“Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir”

Sağlıkta şiddetin aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylem olduğunu vurgulayan Pamukçu, “Dolayısıyla sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir. Her zorluğa karşı görevini en iyi şekilde sunma gayretiyle çalışan ve hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırı bizleri derinden üzmüştür. Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Hukuk sistemimizde şikâyete konu durumların iletilebileceği kanallar ve merciler belirlenmiş ve aktif olarak işlemektedir. Ancak bu yollara başvurmak yerine şiddet gibi yollara tevessül edenler için tüm hukuki yolları kullanacağımızın bilinmesini isteriz.” diye konuştu.

“Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız”

Sağlık çalışanlarının sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Pamukçu, şunları söyledi:

“Şifa veren ellerin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, bizleri ve çalışanlarımızı derinden üzen bir durumdur. Sağlıkta şiddeti, kimden ve nereden gelirse gelsin kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan, saldırıya uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın yanında olduğumuzu, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve halkımızın konuyla ilgili desteklerini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler