Batman'da hibe destek duyurusu

Batman'da hibe destek duyurusu

Kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Batman'daki yatırımcılara 2 Milyon TL’ye kadar yüzde 50 hibe desteği verileceği bildirildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Hibe Desteklemeleri kapsamında 2 Milyon TL’ye kadar yüzde 50 hibe desteği verileceği duyuruldu.

Açıklamada, "Bu programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir seviyesinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenliliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amaçlanmakta; daha da önemlisi milli ve milletler arası fonların kullanımı için mahalli kapasite oluşturulması hedeflenmektedir." denildi.

Projeye başvurmak isteyenlerin 4 Aralık'a kadar başvurmaları gerektiği belirtilen açıklamada,  "Bitkisel, Hayvansal ve Su Ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni tesis, tamamlama ve teknoloji yenileme/kapasite artırımı konularında 2 Milyon TL’ye kadar yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Bugüne kadar İlimizde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında 53 tesise toplam 14 milyon 241 bin TL hibe desteği verilmiştir. Yatırımcılarımıza gerek kurumsal kapasitelerini arttırma gerekse yeni yatırımlar yapma konusunda yapılacak başvurularda Valiliğimizce yasal olan her türlü kolaylık sağlanacaktır. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi programına başvurmak isteyen yatırımcılarımızın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine en son 4 Aralık tarihine kadar müracaatların yapmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.