Batman’da Kur’an kursunun açılışı düzenlenen törenle kutlandı

Batman’da Kur’an kursunun açılışı düzenlenen törenle kutlandı

Batman’da açılışı yapılan Hüseyniye Kız Kur’an Kursunun açılışı düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Batman İl Müftülüğüne bağlı Hüseyniye Camii Yaz-Kız Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı. Bir parkta düzenlenen merasim ile açılışı yapılan kız Kur’an kursu hocaları ve öğrencileri düzenledikleri etkinlikle açılışı kutladılar.

Birbirinden güzel renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte öğrenciler, Kur’an kursuna katılmanın sevincini yaşadılar.

Etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Hüseyniye Kız Kur’an Kursu Hocası ve Yöneticisi Arife Alabağ, “Batman İl Müftülüğüne bağlı, Hüseyniye Kız Kur’an Kursu olarak görev yapmaktayız. 200’ü aşkın öğrencimize eğitim vermekteyiz. Bunların yaklaşık 35 tanesi 4-6 yaş kreş öğretimi görmekte ve din hizmetlerinden istifade etmektedirler. Bizim bugün burada toplanma amacımız; çocuklarımıza Kur’an-ı, camiyi, oyun ve eğlence ile daha keyifli hale getirmek ve yaz Kur’an kurslarımızın açılışını törenle kutlamaktır.” dedi. 

“Çocuklar kurslara büyük ilgi gösteriyor”

Çocukların Kur’an kurslarına büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Alabağ, “Bizler çocuklarımız için her zaman burada olacağız. Çocuklarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. 4 yaşından 70 yaşına kadar öğrencilerimiz oluyorlar. Sene boyunca din eğitimlerine devam ediyoruz. Özelde Kur’an dersimiz, devamında da temel dini bilgilerde ahlak, siyer, adap derslerimiz oluyor. Çocuklarımızdan gördüğümüz ilgi ve alaka bizleri çok memnun ediyor. Kursumuz boş kalmıyor elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Alabağ, şunları söyledi:" Başlayan Kur’an kurslarımız 17 Ağustos’a kadar devam edecek. Kurslarımızda 4 yaşından 70 yaşına, 3 kuşağa Kur’an ve dini eğitim derslerini verebiliyoruz. Kreş eğitimi ile başlayıp, gençlere ve ninelere ders verebiliyoruz. Kursumuzun öyle bir güzelliği de var.”

Din eğitimi alan öğrenciler ise bu sene de yaz Kur’an kursuna katılmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.