Batman’da Kur’an öğrenen çocuklara ayakkabı yardımı

Batman’da Kur’an öğrenen çocuklara ayakkabı yardımı

Batman’da Kur’an-ı Kerim öğrenen yüzlerce çocuğa ayakkabı yardımı yapılırken, eğitimlerinde başarı gösteren bazı öğrencilere ise tablet hediye edildi.

MÜSİAD Batman Şubesinin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, çocukların yaz dönemlerinde camilerde Kur’an dersi almalarını teşvik etmek amacıyla geleneksel hale getirdikleri "Bu Yaz Camideyim" projesi kapsamında çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genç (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Alaattin İraz ve Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, Binatlı köyündeki Kur'an kursunda eğitimlerini tamamlayan çocukları ziyaret ederek, ayakkabı ve çeşitli hediyeler verdi.

MÜSİAD üyeleri, Kur’an-ı Kerim öğrenen çocuklara ayakkabı yardımı yaparken, eğitiminde başarı gösteren bir öğrenciye ise tablet hediye edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaattin İraz, Kur’an okumayı teşvik etmek amacıyla her yıl böylesi bir program tertiplediklerini söyledi.

Bu sene yaklaşık 400 öğrenciye hediye takdim ettiklerini vurgulayan İraz, “MÜSAİD olarak ‘Bu Yaz Camideyiz’ programı kapsamında bu sene Batman merkezde ve merkeze bağlı 3 köyde Kur’an okumayı teşvik etmek amacıyla hem öğrencilerimizle bir araya geliyoruz hem de camiye özendirmek amacıyla da kendilerine bir takım hediyeler sunuyoruz. Bu sene de yaklaşık 400 öğrencimize ulaştık. Kendilerine ayakkabı ve tablet hediye ettik. Bu etkinliğimiz 5 yıldır devam ediyor. Amacımız günümüz dünyasında İslam’a olan fobinin etkisini kırmak ve Kur’an öğrenimini artırmaktır. Emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kendilerine ayakkabı ve tablet yardımı yapılan çocuklar da sevinçlerini dile getirdiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.