Batman'da "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konferansı

Batman'da "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konferansı

Batman İl Müftülüğü tarafından "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman'da "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu konferans Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Araştırmacı-Yazar Muhammed Zeki Kurt'un konuşmacı olarak katıldığı konferans, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşması ile başladı.

Kur'an ve sünnet bir bütün olduğuna dikkat çeken Erhan, "Son günlerde Kur'an ve Sünneti birbirinden ayırmak, sünnetsiz İslam-sünnetsiz Kur'an düşüncesi dile getirilmektedir. Bu düşüncenin yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Zira Kur'an ve sünnet bir bütündür ve Hz. Peygamberin bize miras bıraktığı yaşama ölçütleridir. İslam'ı anlama, algılama ve yaşama geçirme ancak en temel kaynaklarımız olan Kur'an ve sünnetle mümkündür. Bu bağlamda, Kur'an ve sünnet bütünlüğü ile ilgili kitap yazmış, ilimizin tanınan Araştırmacı Yazar Muhammed Zeki Kurt'u, konferans vermesi için davet ettik." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i yok edemeyeceklerini anlayınca sünnet üzerinden Kur'an'a saldırmaya çalıştılar"

Program, Araştırmacı Yazar Muhammed Zeki Kurt'un "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu konferansıyla devam etti.

Kur'an ve sünneti birbirinden ayırt etmek isteyenlerin oryantalistler olduğunu söyleyen Kurt, "Son günlerde Türkiye'mizde bu konu bir hayli tartışıldı. Esasen bu konunun mimarları oryantalistlerdir. Kur'an-ı Kerim'i yok edemeyeceklerini anlayınca sünnet üzerinden Kur'an'a saldırmaya çalıştılar. Çok gariptir ki, buna bazı Müslüman düşünürler de alet olmaktadır. Kur'an ve sünnet bir bütündür. Onları ayırmak kıyamete kadar mümkün olmayacaktır. Dine müteallik olan sünnetler, Kur'an'ın parçasıdır. Dolayısıyla Allah'ın 'Zikri biz indirdik, onu biz koruyacağız.' hükmünün altına girerek sünneti de korumuştur. Ama oryantalist gafiller, sünnet üzerinden Kur'an'ı yok etme planlarını devreye koydular. Allah onları bu konuda muvaffak etmeyecektir. Kur'an-ı Kerim'i Müslümanlar kalplerine nasıl nakşetmiş ise Peygamberin sünnetleri de kalplerine nakşetmişlerdir. Bu türden problemlerle daha güçlü mücadele edebilmek için din görevlilerine çok iş düşüyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.