Batman'da minik öğrenciler camiyle buluştu

Batman'da minik öğrenciler camiyle buluştu

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde okuyan 4-6 yaş arasındaki onlarca çocuk için yılsonu etkinliği kapsamında “Cami Çocuk Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, bünyesinde okuttuğu Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi’ndeki 4-6 yaş arasındaki okul öncesi onlarca çocuk, öğretmenleri eşliğinde yılsonu etkinliği kapsamında cami ziyaretinde bulundu.

Erkek ve kız çocuklar, aldıkları eğitimlerinin ardından mezuniyet öncesi yılsonu etkinlikleri kapsamında Gültepe Mahallesi'nde bulunan Mehmet Emin Terece Camisi'ni ziyaret eti.

Öğrencilere, Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak tarafından caminin tanıtımı yapıldı. Çocuklar camide saf tutup namaz kıldı, hoca tarafından çocuklara sohbet yapıldı.

Yaklaşık bir yıldır aldıkları Kur’an-ı Kerim, hadis, fıkıh ve dini değerler eğitimini tamamlayan minik öğrenciler camiye yaptıkları ziyaretle büyük mutluluk duydular.

Mustazaflar Cemiyeti Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi İdarecisi Serpil Zariç, her yıl mezuniyet programı öncesi çocuklar için bir dizi etkinlik tertiplediklerini söyledi.

Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi’nde verilen eğitimin temel amacının dindar bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Zariç, “Mustazaflar Cemiyeti Yarım Elma Altın Çocuk Bahçesi olarak okul öncesi 4-6 yaş eğitimi veriyoruz. 9 aylık bir süredir derslerimizde siyer, fıkıh, akait, Kur’an-ı Kerim dersleri ve beraberinde çocuk gelişimi için dersler yapıyoruz. Bu gün çocuklara camiyi tanıttırmak için geldik. Onlara Allah’ın evini sevdirmek için geldik.” dedi.

Mezuniyet töreni öncesi çocukları camiyle tanıştırdıklarını aktaran Zariç, “Yılsonu etkinlikleri kapsamında çocuklarımıza camide bir etkinlik yaptık. Bir ay sonra mezuniyetimiz olacak. Çocuklara Allah’ın evini sevdirmek için camiye getirdik. Peygamber Efendimizin sünnetini daha iyi anlamak için çocuklar iki rekât namaz kıldılar.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.