​Batman’da Sarıkamış Şehitleri için Kur’an okunup dualar edildi

​Batman’da Sarıkamış Şehitleri için Kur’an okunup dualar edildi

Batman’da, Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden askerler için yürüyüş yapılıp Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Sarıkamış’ta donarak şehit olan askerler anısına Batman Valiliği, Batman Belediyesi ile Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla yürüyüş yapılıp Kur’an-ı Kerim okundu ve askerler için dualar edildi.

Etkinliğe Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanlığına Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Müftü Vekili Ahmet Duran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, birçok kurum amiri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında Esentepe Köprülü Kavşaktan, Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sonrası program Batman İl Vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sarıkamış’ta hayatlarını kaybeden askerler ve tüm şehitler için İl Müftü Vekili Ahmet Duran, dua etti.

Duaların ardından burada bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, Sarıkamış’taki askerlerin Türkiye’yi düşman işgalinde kurtarmak için gittiklerini ve donarak şehit olduklarını söyledi.

Dünyanın dört bir tarafında şehitler verildiğinin altını çizen Şahin, “Bundan yüz yıla aşkın bir süre önce 1915 yılında binlerce vatan evladı sırtlarında bir palto olmadan ayaklarında çarık olmadan 40 yıl düşman elinde esaret altında olan Kars ve Ardahan vatan topraklarını kurtarmak için Allah-u Ekber Dağlarına yürüdüler. Askerlerimiz tipiye yakalandılar eksi 40 derecede evlatlarımızın çoğu düşman kurşunundan değil maalesef donarak şehit oldular. Sadece Sarıkamış’ta değil vatanı biz rahat uyuyalım rahat edelim diye her köşe başında şehit verdik. Yüz sene önce Kût'ül-Amâre’de, Gazze muharebelerinde ve Çanakkale’de sadece Anadolu’nun değil dünyanın dört bir tarafında şehit verdik.” dedi.

Konuşmasının devamında Şahin, “Kurtuluş Savaşında düşmanı denize dökmek için şehit verdik. Kore’de ve Kıbrıs’ta şehit verdik. İç güvenlik harekâtında şehitler verdik halada veriyoruz. En son Batmanımızda Birol kardeşimizi sonsuzluğa uğurladık. Bu topraklarda yaşamak kolay değil bu topraklarda bu bayrağı dalgalandırmak için bedel ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu bedeli biz bugüne kadar hep ödedik. Kimsenin toprağında ve vatanında gözümüz yok. Ama kimsenin bizim vatanımızda emelleri olmasına da müsaade etmeyiz. Biz bugün Pazar sabahında o büyük insanların şühedanın evlatları torunları olarak buradan herkese haykırıyoruz. Barışça yaşayalım güzel yaşayalım. Biz herkese barış elini uzatıyoruz. Ama şühedanın torunları olarak vatanımızda toprağımızda gözü olanında gözünü çıkarmaktan geri durmayız. Gençlerimizde bu duygunun bu yüksek karakterin temsilcileri olarak bugün buradalar. Batman’da vatanın has evlatları olarak biz buradayız ayaktayız bayrağımızı dalgalandırıyoruz mesajını hep beraber verdik.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.