Batman’da şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi

Batman’da şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi

Batman Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Valilik tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde kentteki "şehit aileleri ve gazi" yakınlarıyla bir araya geldi.

Bir restoranda Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz’in katıldığı iftar yemeğine; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ve şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar yemeğinin ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından bir dua yapıldı. Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Vali Deniz, Ramazan ayının birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Bulundukları topalakların zor bir coğrafya olduğunu belirten Deniz, "Anadolu coğrafyası zor bir coğrafya bu coğrafya bizim kaderimiz biz bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın da her zaman bir bedeli olmuş. Birçok saldırılar altında kalmışız. Ancak bu saldırıları cesaretli yürekli asil milletin kahraman evlatları ve aziz şehitlerimizin sayesinde bu günlere gelmişiz. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı. Boş kalmayacak." dedi.

Bu milleti Çanakkale’de dize getiremeyenler Anadolu topraklarını işgal etmek için saldıranların derslerini aldıklarını söyleyen Deniz, "Onların hayalleri bitmedi. Kendileri gelemese de piyonlarını bizim üstümüze saldılar. 35-40 yıldır PKK terör örgütü onları piyonuydu. 35 yıldır yetiştirdikleri FETÖ terör örgütü üyeleri onarın birer piyonuydu. Irak’ta Suriye’de DEAŞ diye bir terör örgütünü icat ettiler. Bazen dinimizin güzelliklerini kulandılar. Bazen etnik kimlikleri kulandılar. Ve ihanet ettirmeye çalıştılar. Yine bizim kahramanlarımız aziz şehitlerimiz ölümü ürküterek ölmek pahasına bu vatanı korudular. Bize düşen o aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak.” ifadelerini kullandı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.