Batman'da şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

Batman'da şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

Batman’da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruma yemek verildi.

ABD destekli FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında Batman Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruma yemek verildi.

Yemek programına; Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Özel bir iş yerinde verilen yemek Havzullah Kavak'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Turgut Erhan yaptığı dua ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, “Bir yıl önce 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış bir hain terör örgütü tarafından bir darbe girişiminde bulunuldu. Bu asil milletimizin onurlu, kararlı ve cesaretiyle hain terör örgütü amacına ulaşamadı ve yenildi. Bizi Çanakkale’de dize getiremeyenler, Kurtuluş Savaşında bize karşı saldırıya geçenler, o zaman yenilgiye uğrayanlar, o hesabı orada göremeyenler bazı hainleri kullanarak ve yetiştirerek o günün intikamını almak için darbe girişimde bulundular. Başaracaklarını zannettiler. Bu milletin uçağıyla, tankıyla, silahıyla bu millete çevirerek bunu başaracaklarını zannettiler. Ancak halkımız 15 Temmuz’da aynı ruhla tankın ve mermilerin üzerine cesaretle, yürekle gittiler 249 şehidimiz ve 2 bin 169 kahraman gazimiz oldu.” dedi.

“PKK’da FETÖ gibi birilerin piyonudur”

Konuşmasının devamında Vali Deniz, “Bu millet imanlı bir millet. İmanlı ve yürekli bir milletin karşısına tankla, uçakla ve en model silahlarla da gelsen başarılı olma şansları yok ki, başarılı olmadılar. Bundan sonra da hiçbir güç, yapı böyle bir şeye bu millet için cesaret edemez. Buradaki kahraman Batmanlı hemşerilerimiz aynı tavrı PKK terör örgütüne de gösteriyor, göstermeye devam edecek. Çünkü PKK terör örgütü de FETÖ terör örgütü gibi birilerin piyonudur. 30 yıldır başımıza bela edilmiş. Kan ve gözyaşından başka bir şey bize vermeyen bir terör örgütü. İnşallah onların da üstesinden geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından program Batman İl Müftülük ilahi korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler