Batman’da Şehit Yasin Börü Ormanı oluşturuluyor

Batman’da Şehit Yasin Börü Ormanı oluşturuluyor

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesi’nde 10 bin fidandan oluşan “Şehit Yasin Börü Çam Ormanı” ile “Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı” adlarıyla iki ayrı orman oluşturuluyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, oluşturulacak ormanla ilgili görüşmek üzere Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u makamında ziyaret etti.

Görüşme sırasında Batı Raman Külliyesi’nde oluşturulacak iki ayrı ormana aralarında çam, fıstık, ceviz ve badem fidanlarından oluşan 10 bin fidan dikileceği belirtildi.

Yaklaşık 20 dönümlük alanda dikimi gerçekleştirilecek olan fidanlar pandemi kuralları çerçevesinde dikilecek.

“Yasin Börü’nün adını üniversitede yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 6-7 Ekim 2014’te kurban eti dağıtırken PKK mensupları tarafından katledilen Yasin Börü’nün adını üniversitede yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“İki ayrı orman oluşturulacak”

Rektör Durmuş, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle PKK mensuplarının gerçekleştirdiği saldırılarda yoksulların bayramda evlerine kurban eti girmesini sağlamak için çalışan Yasin Börü ve üç arkadaşının PKK mensuplarının silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edildiğini anımsattı.

“Bu kardeşlerimiz Müslüman oldukları için şehit edildiler”

Binadan atılan gençlerin cesedine her türlü işkencenin yapıldığının altını çizen Rektör Durmuş, şöyle devam etti:

“16 yaşındaki Börü'nün üzerinden arabayla geçildi, Ahmet Dakak'ın ise başı taşla ezildi. Cesetleri yakılan ve tanınmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi. Bu kardeşlerimiz Müslüman oldukları için şehit edildiler. Bugün bizlere düşen ise onların adını yaşatmaktır. Bizler de Batman Üniversitesi olarak böyle bir taleple gelen HÜDA PAR İl Başkanı Sayın Davut Şahin Bey ve beraberindeki heyetle gerekli görüşmelerimizi yaptık. Şu an fidanların yerleri kazılıyor. İnşallah akabinde de fidanlarımızı toprakla buluşturarak iki ayrı ormanımızı oluşturmuş olacağız.”

“İnşallah en kısa sürede fidanlarımızı toprakla buluşturacağız”

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ise oluşturulacak “Şehit Yasin Börü Ormanı” için her türlü desteği sunmasından dolayı Rektör Prof. Dr. Durmuş’a teşekkür etti.

Başkan Şahin, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un da desteği ile Batı Raman Külliyesi’nde şehit Yasin Börü kardeşimizin adına 10 bin fidandan oluşan ‘Şehit Yasin Börü Çam Ormanı’ ile ‘Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı’ oluşturuyoruz. İnşallah en kısa sürede fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.” dedi.


Batman’da “Şehit Yasin Börü Ormanı” oluşturuluyor

Batman’da “Şehit Yasin Börü Ormanı” oluşturuluyor

Batman’da “Şehit Yasin Börü Ormanı” oluşturuluyor

Batman’da “Şehit Yasin Börü Ormanı” oluşturuluyor

Batman’da “Şehit Yasin Börü Ormanı” oluşturuluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler