Batman'da Sıfır Atık Projesi ile binlerce kilogram atık toplandı

Batman'da Sıfır Atık Projesi ile binlerce kilogram atık toplandı

Sıfır Atık Projesi kapsamında Batman'da Ağustos 2019 döneminde toplam 8 bin 861 kilogram atık toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi, başta Ankara olmak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçiriliyor. Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, eğlen-dinlen tesislerinde ve büyük iş merkezlerinde uygulanması hedefleniyor. Projenin, 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesi hedeflenmektedir.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "2019 yılı Ağustos ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi Kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar, atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 225 kurum ve kuruluş dâhil edilmiş olup bu tarih itibariyle ağustos ayı için beyan edilen atık miktarı 8 bin 861 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür." denildi.  

Batman'da toplanan atık miktarı ve geri dönüşümünden elde edilen çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamanın devamında, "Sıfır Atık Projesi Kapsamında Toplanan 8.861 kg geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 151 ağacın kesilmesi önlendi, 36 bin 804 Kwh enerji tasarrufu, bin 574 kilogram daha az sera gazı salındı,248 metreküp su tasarrufu sağlandı ve24 metreküp depolama alanından tasarruf edildi." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler